fejlesztés

2021.03.18. 12:00

Munkahelyeket teremtenek: több százmillió forintból hoznak létre ipari parkokat Nógrádban

Pásztón, Szurdokpüspökin és Egyházasdengelegen is jól haladnak az ipari parkok kialakításának munkálatai. A hamarosan elkészülő területeken remélhetőleg új cégek telepednek majd le, minőségi munkahelyet biztosítva a környékbeliek számára.

Nagy Orsolya

Épül az ipari park Pásztó külterületén. 2021.03.17. Pásztó Ladóczki Balázs/LB Nógrád Megyei Hírlap

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Több régióbeli településen is ipari parkot alakítanak ki a közeljövőben több százmillió forintos támogatásoknak köszönhetően.

Szurdokpüspöki önkormányzata hozzávetőlegesen 292 millió forintot nyert el erre a célra egy pályázatnak köszönhetően. Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere portálunknak korábban elmondta, hogy a szennyvízcsatorna-hálózat, a híradástechnika, valamint az elektromos áram bevezetése is elkészült, nemrégiben pedig befejezték az iparterületre vezető utat is.

– Még a gázkiváltás nincs kész, de már ennek is a munkálatai is zajlanak. Bízom benne, hogy a közeljövőben a beruházás lezárul – közölte a polgármester. Hozzátette: reméli, hogy a beruházásnak köszönhetően több vállalkozás is érkezik majd a településre, amelyek új munkahelyeket teremtenek. A jövőben pedig várhatóan buszmegállókat is kialakítanak majd az ipari park környékén.

Folytatódik a szennyvízberuházás miatt felbontott önkormányzati utak helyreállítása. (Mátrai Imre utca, Béke utca, Dobó utca és a Kaszás utca)

 

Pásztó önkormányzata két támogatást is elnyert, hogy ipari területet hozzanak létre a város mellett.

Az északi ipari park infrastrukturális fejlesztése mintegy 534 millió forintból valósul meg, amelynek munkálatait már megkezdték a szakemberek, és az alapkövet is letették a területen.

A beruházás igen jelentős lépés Pásztó életében, hiszen ez jelenti a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségét a város számára.

– Az ipari park nyolc és fél hektáron jön létre, ahol elvégzik egyebek mellett a terület közművesítését, valamint egy elkerülő út is épül, amely nagyon fontos, mert tehermentesíteni fogja Pásztó Fő utcájának közúti teherforgalmát – hangsúlyozta az alapkőletétel során Farkas Attila polgármester.

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Az út kiépítéséhez már hozzá is kezdtek a közelmúltban. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a projekt által minőségi munkahelyeket szeretnének létrehozni, és további céljuk, hogy megállítsák a fiatalok és a munkaerő elvándorlását, valamint visszacsábítsák azokat az embereket, akik más városokba, településekre járnak el dolgozni.

Ezen túlmenően a déli iparterület kialakításának munkálatai is elindulnak majd tavasszal, mintegy két és fél hektáron, amely közel 130 millió forintból jön létre.

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Egyházasdengeleg önkormányzata több mint 276 millió forintot nyert el ipari park kialakítására. Berkes Balázs, a falu polgármestere portálunknak kifejtette, hogy a szakemberek gőzerővel dolgoznak az érintett területen, és hamarosan be is fejezik a munkálatokat.

– Bízom benne, hogy a beruházásnak köszönhetően munkahelyeket tudunk teremteni és megszűnik majd a falvakból történő elvándorlás – emelte ki a polgármester, aki nagyon fontosnak tartja, hogy a településen helyezkedjenek el a környékbeliek, hiszen akkor jobban kötődnek majd a faluhoz, és megélhetésük is biztosítva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában