védőoltás Nógrádban

2021.03.01. 13:43

Nem tart a vakcina mellékhatásaitól a tarjáni horgász

Kapás Imre véleménye szerint a védőoltás arra szolgál, hogy egy veszélyt, egy fenyegetést elhárítsunk. A Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a rendszer működését 1945 óta több millió eset igazolja.

V. E.

– Olvasni szerető emberként természetesen ismerem Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című művét. Megrázó rész, amikor a kislány meghal torokgyíkban. Azt, hogy ez a kór már nem fenyegeti a gyerekeket, szintén egy védőoltásnak köszönhető. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy amint adott lesz az oltási lehetőség, élni fogok vele.

Hozzátette: az, hogy melyiket kapja meg, mindegy.

– A szakmámmal kapcsolatos kérdésekben elvárom, hogy megbízzanak bennem a laikusok. Mivel nem vagyok sem orvos, sem virológus, így én is hiszek a gyógyszerészeti intézet szakembereiben. Azt a vakcinát, amit ők engedélyeznek, beadatom. A kockázat? Minimális – mondta Kapás Imre.

Kapás Imre
Fotó: H. M.

Azt is kifejtette, hogy nem tart a mellékhatásoktól. Véleménye szerint azok még mindig sokkal kisebb veszélyt jelen­tenek.

– A vírus miatt az ismerősi körömből több makkegészséges, erős ember vesztette életét. Szerintem ennél bármilyen mellékhatás jobb. Nem lehet tudni, hogy kinél lesz végzetes kimenetelű a fertőzés, hiszen bivalyerős férfiak is meghaltak már benne.

Hozzátette: az ember hajlamos azzal nyugtatni magát, hogy erős, mert sok vitamint szed, sportol, és a korához képest jó kondícióban van.

– Mindez a koronavírussal szemben semmit nem jelent – hangsúlyozta Kapás Imre, aki azt javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás nyújtotta lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában