Fekete Zsolt tájékoztatta a lakosságot a koronavírus-helyzetről és a szigorításokról

Fekete Zsolt közösségi oldalán jelentette be a részleteket.

Nool

- Nagyon kemény éveken vagyunk túl, de ez idő alatt mindent megtettünk a városért - mondta Fekete Zsolt

Fotó: NMH

Ahogyan azt korábban is megírtuk a csütörtökön bejelentett, és pénteken kicsit ki is bővített ideiglenes védelmi intézkedések részletszabályai pontosan meghatározzák a következő két hetünket. Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében pontosította a városra vonatkozó részleteket.

- Ügyeletet biztosítunk mi is az óvodákban, valamint a tankerületi központ az általános iskolákban azok számára, akik nem tudják megoldani gyermekük óvodán, vagy általános iskolán kívüli elhelyezését. Jelenleg az igényfelmérés zajlik a szülők körében. Ehhez kapcsolódva arról tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekétkeztetést az önkormányzat továbbra is biztosítja, azaz MÁR HÉTFŐN IS az óvodás és általános iskolás gyermekek számára a következők szerint: – Március 8-án hétfőn az ingyenesen étkezők, vagy nem teljes árat fizető igénybe vevők három kijelölt helyen vehetik át (elvitelre) az ebédet: a Petőfi Sándor tagiskolában, a baglyasi diákotthonban és az Arany János tagiskolában. – Március 9-től vihetik el az ebédet a teljes árat fizetők a fenti három osztópontról, ehhez kérem a szülőket, hogy március 8-án 10 óráig jelezzék ebédigényüket gyermekük számára az intézményekben – írja bejegyzésében a városvezető.

Fekete Zsolt hozzátette: a bejelentés óta eltelt pár napban a kormány több döntési ponton változtatott, így pár kivétel, akik nyitva tarthatnak a következő hetekben.

A polgármester kiemelte, hogy vendéglátóhelyek, éttermek továbbra is árulhatnak ételt elvitelre, illetve, hogy továbbra is kötelesek vagyunk megtartani a másfél méteres távolságot. Továbbá a felnőttképzésben is át kell állni a távoktatásra, vizsgákat sem lehet tartani.

Bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy aki csak teheti oltassa be magát a leghamarabb és ne hezitáljon!

" data-width="500" data-show-text="true">

">További korlátozásokat vezet be a kormány március 8-tól!

Bár november 11. óta számos korlátozó intézkedés van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában