húsvéti készülődés

2021.03.28. 17:38

Díszbe öltöztették a falut: tojásfával várják a húsvétot Nemtiben

Lelkes helyi önkéntesek fogtak össze idén is, hogy húsvétot megelőzően méltó díszbe öltöztessék a falut. Az út mentén hatalmas piros tojások hangolnak a közelgő ünnepre, Nemti mindkét végén tojásfát állítottak a lakók.

Gulyás Edina

Nemti, Tojásfa díszítés. 20210328 Hegedűs Márk NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– A nagyobb alkalmakat megelőzően baráti társaságunk tagjai fontosnak érzik, hogy lakókörnyezetüket szebbé, élhetőbbé tegyék – fogalmazott Szota Ferencné, hozzátéve: – Szalmabálákból készítettünk már hatalmas mikulás figurát, amit az előző évben nyusziruhába bújtattunk. Idén úgy határoztunk, hogy tojásfát állítunk, és arra kerülnek saját készítésű és boltban vásárolt hímes tojások. A járványt megelőzően kézműves foglalkozásokat is tartottunk, így készültek a közterületekre kihelyezett alkotások. Sajnos erre most nincs lehetőség, mindenki otthon, a szabadidejében készítette a különféle díszeket.

Mint mondta, az alapanyagok árát is a helyiek és az itt működő vállalkozások adják össze, illetve idén az önkormányzat is hozzájárult a költségekhez.

– Örömmel tapasztaljuk, hogy vannak, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez és részt vállalnak a falu szebbé, hangulatosabbá tételéhez – közölte Morvai Géza, a helyi képviselő-testület tagja, aki arról is beszámolt: – Fontosnak érezzük azt, hogy a közösség szerepét, az összetartozás érzését erősítsük. Különösen nagy figyelmet kell erre fordítani a mostani nehéz helyzetben.

Ládeczki Anita, a kezdeményezés egyik ötletgazdája arról számolt be, hogy évekig a saját kertjében állított tojásfát, azonban a díszeket már a közösség által készített fára akasztja. Aki kedvet kap a falu további szépítéséhez, húsvétig elhelyezheti a saját dekorációit szerte a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában