kitüntetés

2021.03.26. 13:48

A közért tett kiemelkedő munkájukért ismerték el az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesületet

A helyi önkormányzat nemrégiben Balassagyarmat Közösségéért díjban részesítette az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesületet, az elmúlt években a közért tett kiemelkedő tevékenységükért.

Lászlók Judit

Balról Csach Gábor, Szokolócziné Gál Beáta, Seidel Levente és Frankó Viktória

Forrás: Beküldött fotó

Renner Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület kommunikációs vezetője elmondta, hogy a település önkormányzata Balassagyarmat Közösségéért kitüntetést adományozott egyesületük számára. A díjat nemrégiben Csach Gábor polgármester és Frankó Viktória képviselő adta át a városházán Seidel Leventének, a mentőszervezet elnökének, és Szokolócziné Gál Beátának, az egyesület Balassagyarmati Szakosztálya vezetőjének.

– Nagyon örülünk, hogy az elmúlt hat év munkáját ily módon is elismerte városunk önkormányzata. Tulajdonképpen visszaigazolták, hogy jó úton járunk és jól végezzük a munkánkat – mondta Renner Péter. Hozzátette: – Az egyesület 55 tagja között találhatunk tűzoltókat, rendőröket, hegymászókat, ipari alpinistákat, kitűnő úszókat, búvárokat, született sportembereket és lelkes önkénteseket egyaránt.

Ezek az emberek a szabadidejükben is tesznek a közért a térségben. Most számos járvánnyal kapcsolatos feladatot is elláttak.

Balról Csach Gábor, Szokolócziné Gál Beáta, Seidel Levente és Frankó Viktória
Fotó: Beküldött fotó

A kommunikációs vezető kitért arra is, hogy az idei év első hónapjai eseménydúsak voltak, hiszen több mentési feladatban is részt vettek.

– Újév napján a Szandai várból egy erősen kihűlt személyt kellett kimentenünk. A mentési munkát nehezítette, hogy éjszaka volt, a nehéz terepet sűrű köd lepte el. Ezért több mint egy órán át tartott, mire biztonságosan leszállítottuk a beteget a várból. Aztán január végén a Börzsönyből kellett egy sérült turistát lehoznunk a műúton várakozó mentőhöz. Emellett februárban egy bajba került macskának is a segítségére siettünk, a szügyi tó vékony jegéről pedig egy vaddisznót kellett eltávolítani. A napokban egy lakótelepi tömbház tetőszigetelése gyulladt ki Balassagyarmaton, itt is közreműködtünk az oltásban – fogalmazott Renner Péter.

De nem csak a mentések szempontjából volt sűrű az idei évkezdet. Ugyanis az egyesület a járvány ideje alatt is igyekszik folytatni a képzéseket azért, hogy minél szakszerűbb segítséget nyújthassanak.

– A közelmúltban például sikeres csörlőkezelői vizsgát tettek tagtársaink Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Többek között erre a képzésre is szükség volt a Polaris Sportsman-570 típusú quad járművünk üzemeltetéséhez – mondta Renner Péter.

Fotó: Beküldött fotó

Ismét ügyelnek

Renner Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület kommunikációs vezetője elmondta: az elmúlt időszakban a megnövekedett kirándulóforgalom miatt, az Ipoly Erdő Zrt. kérésére, ismét ügyeleti szolgálatot látnak el a Börzsönyben Királyrét és Nagy Hideg-hegy térségében. – Az ilyen jellegű szolgálatok létjogosultságát jól jelzi, hogy múlt hétvégén együttműködő partnerünknek, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak kellett leszállítaniuk egy sérült kirándulót az egyik turistaútról a Magas-Taxon várakozó mentőgépkocsihoz. Szerencsére a mi szolgálatunk ideje alatt nem történt olyan esemény, ahol segítséget kellett volna nyújtani a hivatásos egységeknek. Így a nappali időszakot a nagy forgalmú területek bejárásával, az esti órákat pedig a gépkocsinkon található eszközök használatának gyakorlásával töltöttük – nyilatkozta a kommunikációs vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában