Magas a fertőzöttek száma Nógrád megyében, de álhír, hogy regionális lezárásokra készülne a kormány

A csütörtöki Kormányinfón többek között az a kérdés is elhangzott, hogy született-e olyan döntés, hogy megyénként, regionálisan eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be?

Gerhát Karina

Budapest, 2020. október 22. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Tervez-e ilyet a kormány Budapesten vagy Pest megyében, ahol magas a fertőzöttek száma, vagy például Nógrád megyében, ahol a legmagasabb a lakosságszámhoz viszonyított esetszám?

– Nem tervezünk ilyet, országosan egyéges a védekezés, ez egy napokban megjelent álhír volt – mondta Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi időszakban mindenkinek nagy a felelőssége, a kormánynak, az ellenzéknek és a sajtónak egyaránt, ezért felesleges az álhírkeltés.

– Ha bárki megkeresi a kormányzati tájékoztatási központot – és nem új jár el, mint például az Index, aki ezt megtette, és meg sem várva a választ 15 perc múlva már közölte is a cikket –, akkor kaphat választ. Világossá tettük már szerdán is – én is igyekeztem ebben részt venni – hogy semmilyen területi, regionális lezárásra nem kell számítani, országosan egységes védekezés van – emelte ki Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában