fejlesztés

2021.02.07. 06:54

Százötven számítógép érkezett Nógrád Megyei Szakképzési Centrumba

Százötven korszerű számítógéppel, ugyanennyi új monitorral, ötven laptoppal, illetve az azokhoz tartozó fejhallgatókkal, hangszórókkal, webkamerákkal és interaktív kijelzőkkel bővítette technikumai és szakképző iskolái eszközparkját a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum.

V. E.

Befejeződött a berendezések kiszállítása

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Gembiczki Ferenc, a centrum kancellárja elmondta: a berendezések kiszállítását nemrég befejezték.

– Saját forrásainkból biztosítottuk az iskoláink digitális oktatási felszereltségének bővítését. Ez egyfelől a meglévő számítógépeink amortizációját hivatott pótolni, másrészt pedig az online oktatással megjelenő új kihívásoknak szeretnénk eleget tenni – közölte Gembiczki Ferenc.

Hozzátette: olyan berendezéseket is vásároltak, amelyek az oktatási funkción túl kikapcsolódási lehetőséget is biztosítanak a diákok számára.

Befejeződött a berendezések kiszállítása
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Mostantól a tagintézmények rendelkezésre áll egy korszerű drón is. Az eszközt a tanulók a szakképzési centrum informatikus munkatársa, Bottyán Viktor felügyelete mellett használhatják, aki egyben a magyar repülőmodellező válogatott tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában