Nógrád megyében is megkezdődik az oltás a kínai vakcinával

Újabb vakcinaszállítmányok érkeztek a héten szűkebb hazánkba, amelyek jelentős része már a háziorvosi körzetekben van. Ezeknek köszönhetően napokon belül több korosztály oltása is megtörténik.

G. K.

Koronavírus - A kínai Sinopharm-vakcinákat veszik át háziorvosok - Mátranovák

Forrás: MTI

Fotós: Komka Péter

– Ezen a héten ismét AstraZeneca-vakcinával oltanak szűkebb hazánk háziorvosi körzeteinek mintegy kétharmadában. Szerdán az összes megyei háziorvoshoz megérkezett az első Sinopharm vakcinaszállítmány, amely körzetenként ötven-ötvenöt ember oltását teszi lehetővé – mondta el portálunknak Feketéné dr. Zeke Ildikó.

A tisztifőorvos hozzátette: csütörtökön szinte az összes háziorvosi körzetbe érkezik Pfizer-BioNTech oltóanyag. Ezek a vakcinamennyiségek több mint hatezer ember oltását teszik lehetővé szűkebb hazánkban. A kórházi oltópontokon már a második körös oltások is esedékesek a Pfizer-BioNTech oltóanyaggal.

– A megyei oltási munkacsoport, a háziorvosok és a kórházak közösen szervezik a regisztrált személyek háziorvosi rendelőkben, illetve a kórházi oltópontokon történő oltását is. Arról, hogy ki kaphatja meg a vakcinát és ki nem, a házi-, illetve az oltóorvos dönt – hangsúlyozta Feketéné dr. Zeke Ildikó.

Kiemelte: a háziorvosok az oltási terv által meghatározott sorrendben, a rendelkezésre álló vakcina függvényében, a lehető leggyorsabban, telefonon keresztül értesítik az arra regisztráltakat az oltóanyag felvételének a lehetőségéről.

Dr. Szabó Judit, Mátranovák háziorvosa elmondta: szerdán ötvenöt ember beoltására elegendő, kínai típusú vakcina érkezett az ő körzetébe.

– Megvannak már azok a páciensek, akik ezeket a napokban megkapják. Az én körzetemben magasnak mondható az oltakozási kedv, jók a tapasztalataim. Az önkormányzat is partner, mindenben a segítségünkre van. A kórházi oltópontra is a hivatal kisbuszával vitték be az oda küldött embereket. Örülünk ennek a nagyobb mennyiségű vakcinának, bízunk abban, hogy minden zökkenőmentesen fog zajlani – emelte ki dr. Szabó Judit.

Koronavírus Nógrád megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában