Mindenkinek javasolja az oltást a bátonyterenyei gyermekorvos

Dr. Sótér Margit praxisában néhány hónapos kisbabánál is regisztrálták a koronavírust.

G. E.

Dr. Sótér Margit

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

– Gyermekorvosként a megelőzés fontos része a munkámnak, és ennek az egyik eszközét a védőoltások jelentik – fogalmazott dr. Sótér Margit, Bátonyterenyén praktizáló gyermekorvos, hozzátéve: – Ezért is döntöttem úgy, hogy beoltatom magamat a koronavírus elleni vakcinával, aminek már mindkét adagját megkaptam, és szerencsére nem tapasztaltam semmilyen mellékhatást. Hiszek a védőoltásokban, a szülőknek is azt szoktam javasolni, hogy ha egy halálos betegség megelőzhető ezáltal, akkor adassák be azt a gyermekeiknek.

Mint mondta, amennyiben a felnőttek beoltatják magukat, a gyerekeket is védik, hiszen jelenleg 18 éves kor alatt nem adható a Covid–19 elleni vakcina.

– A rendelésemre érkező kicsik iránti felelősség is arra ösztönzött, hogy jelentkezzek az oltásra. Elsősorban a csecsemők miatt döntöttem így, akiket én vizsgálok meg és adom be nekik a kötelező és ajánlott injekciókat. A praxisomban már találkoztam olyan esettel, amikor mindkét szülőnek és bizony a néhány hónapos kisbabának is pozitív lett a tesztje. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a 10 év alatti gyermekek szinte tünetmentesen átvészelik a vírust. A tíz év felettieknél is általában enyhe tünetek jelentkeznek. Mégis akkor döntünk felelősen, ha kérjük a vakcinát – tájékoztatott a gyermekorvos, aki arról is beszámolt: – A szüleim már elég idősek, így természetesen beoltatják magukat. Ugyanígy tesz a férjem és a két gyermekem is, akik szintén orvosként tevékenykednek.

Dr. Sótér Margit arra is kitért: mindenkinek javaslom az oltást, elsősorban azok éljenek vele, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában