fejlesztés

2021.02.21. 08:30

Milliós támogatásból fejlődhet Kishartyán

Kishartyán önkormányzata sikeresen szerepelt a Magyar Falu Program pályázatán, támogatási igényüket pozitívan bírálták el, így kétmillió forintot fordíthattak az óvoda játszóudvarának megújítására.

G. E.

– A megítélt összegből öt új eszközt vásároltunk és helyeztünk el a legkisebbeket ellátó intézmény udvarán – tájékoztatott Sándor Attila, a település első embere, aki azt is elmondta: – Egy mókuskerékkel, egy oszlopos csúszdával, egy kisvonattal, négy személyes rugós játékkal és egy babaházzal gazdagodott az óvoda, ez utóbbiban hét kisgyerek is elfér.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a munkálatok az elmúlt év novemberében befejeződtek, így a kicsik már birtokba is vehették a megújult játszóudvart. Az óvodába jelenleg 24 gyermek jár, főleg helyiek, de a környező településekről is igénybe veszik az intézményt. A Magyar Falu Programban útfelújításra és falubusz vásárlására is támogatást nyert a község önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában