Herencsény

2021.02.26. 15:09

Korszerűsítenék Herencsény óvodáját

Több szakaszban korszerűsíti az önkormányzat a község művelődési házát. Ezenkívül komoly hangsúlyt fektetnek az óvoda fejlesztésére és a temető rendbetételére.

Hegedűs Henrik

Bucsánszki Csaba mutatja, hogy milyen felújítás vár még a művelődési házra

Forrás: NMH

Fotós: L.B.

Bucsánszki Csaba polgármester egy havas februári napon fogadott bennünket a helyi művelődési ház előtt, itt tért ki az intézményben végzendő munkálatokra.

– Még az 1960-as években emelték ezt az épületet, megérett már a jelentősebb korszerűsítés – ecsetelte a részleteket. – Korábban voltak belső munkálatok, most viszont a külső megszépítésre szeretnénk összpontosítani. Ebben szerepel a tetőszerkezet és a homlokzati felület teljes felújítása, valamint az energetikai rendszer modernizálása. Nagyon remélem, hogy 2021-ben központi források megszerzésével megindíthatjuk a kivitelezést.

Bucsánszki Csaba mutatja, hogy milyen felújítás vár még a művelődési házra
Fotó: L.B. / NMH

A polgármester hozzátette, a településkép javítása szintén fontos szempont Herencsényben. Ennek részeként újították fel a ravatalozót és közvetlen környezetét, és készült el a szabadtéri színpad előtt a térköves borítás, illetve mellette a játszótér. Még az előző önkormányzat adott be pályázatot a faluközpontban egy százötven méteres járdaszakasz felújítására. A faluhoz kötődő Szántó Csaba vállalkozó felajánlásából készült el a szabadtéri színpad és a művelődési ház közötti térkövezett járda, aminek következtében a nagyobb rendezvények helyszíne és a gondozott pihenőpark már biztonságosabban és könnyebben megközelíthető.

– Az óvodánkat hasonlóképpen több ütemben fejlesztjük – folytatta Bucsánszki Csaba. – A Magyar Falu Program keretében elkészült a játszóudvar, most a tornaszoba felújítása következik, de elengedhetetlen itt is a nagyobb mértékű belső korszerűsítés, mert a felépítés óta, azaz ötven éve alig nyúltak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában