életcél

2021.02.19. 17:00

Koronavírus-szűrésnél is helytáll a fogorvosi pályára készülő szécsényi fiatal

Varga Bence négy éve érettségizett a helyi katolikus iskolában, s úgy döntött, hogy a fogorvosi szakmát választja felsőfokú tanulmányként. Miután jobban megismerte jövőbeni hivatását, úgy érzi, hogy jó döntést hozott annak idején.

Szenográdi Ferenc

Varga Bence és dr. Kerényi Csaba megyei főorvos, aki Bence mentora A szerző felvétele

– Diák koromban elég gyakran gondoltam arra, hogy fogorvos leszek. A gimnáziumban jól felkészült, lelkiismeretes tanáraim voltak. Később a jó érdemjegyek mellett megfelelő tudással is rendelkeztem ahhoz, hogy felvételt nyerjek a debreceni egyetemre – mondta a szakorvosnak készülő fiatal, aki nyári gyakorlatainak egy részét szülővárosában, Szécsényben végzi.

Dr. Kerényi Csaba megyei főorvos, Varga Bence mentora elmondta, hogy az egyetem magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújt, de arra is szükség van, hogy a holnap fogorvosai körzetekben is tapasztalatot szerezzenek. – Megtiszteltetés számomra, hogy Bence engem választott. Szorgalmas, tehetséges fiú, akiből nagyszerű fogorvos lesz.

Varga Bence és dr. Kerényi Csaba megyei főorvos, aki Bence mentora
A szerző felvétele

Varga Bence tudatosan készül az általa választott pályára. A téli szünetben, amikor túl volt a negyedik évfolyam félévi vizsgáin, több mint egy hónapot a családdal tölthetett. Szorgalmi gyakorlaton is részt vesz, ahol a szakma minden területén bekapcsolódhat a munkába a fogorvos felügyeletével.

– Érdeklődő, szorgalmas fiú, szereti a fogorvosi munkát és magáénak is érzi. Nyugodtan, higgadtan, magabiztosan végzi a feladatait. A páciensekkel közvetlen, jól teremt kapcsolatot – vélekedett róla Dr. Kerényi Csaba.

Varga Bence mindezek mellett bekapcsolódott az iskolákban a tanárok koronavírus-szűrésébe is.

– Négy év távlatából is egyértelmű számomra, hogy jól döntöttem. Olyan pályát, hivatást választottam, amiben igazán jól érzem magam. Felelősségteljes, de szép munka, amit egyre inkább magaménak érzek. Jelenleg a vírushelyzet miatt online történik az elméleti oktatás, viszont egyre több gyakorlati képzésen veszünk részt – mondta Bence, s hozzátette:

– A diploma megszerzését követően két évig rezidensként dolgozom majd. Ezt a képzést is Debrecenben szeretném elvégezni. A továbbiakon még nem gondolkodtam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában