klip

2021.02.20. 11:20

Újabb lenyűgöző dal született Balassagyarmatról

Új alkotással gazdagodott nemrégiben a járási székhelyről szóló dalok gyűjteménye. Ember Péter szerzeménye egy középiskolás diáklány költeményének megzenésítése, míg előadója szintén fiatal hölgy.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH

Az Ipoly-parti város bővelkedik muzikális tehetségekben. Ez nem is csoda, hiszen a Rózsavölgyi Márk nevét viselő művészeti iskola kiváló alapot biztosít a későbbi szakmai kiteljesedésekhez.

A kö­zelmúltban Horváth Ádám műve, a Balassagyarmat dala országos népszerűségre emelkedett, és ezt a megkezdett vonalat folytatta a Latte Maffiato együttes vezéralakja, Ember Péter, aki most kifejezetten Civitas Fortissima tiszteletére komponált, a legbátrabb város január 29-i születésnapjához igazítva.

Fotó: NMH

A zeneszerző elmondta, a költő Paróczi Réka, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója még csak tizennégy éves volt, amikor ezt a verset írta a hős elődökről. Amikor elolvasta, egyből felkeltette az érdeklődését, hisz jó észrevenni, hogy ebben a felgyorsult világban akadnak olyan fiatalok, akiket ennyire vonz a múlt, és ilyen mértékben fűti őket a hazaszeretet. Ember Péter hozzátette, megtiszteltetésnek érezte, hogy megzenésíthette a Száz éve már… című költeményt.

A dalt Filip Ludmilla balassagyarmati pedagógus énekelte fel, míg Pásztor Letícia hegedűn közreműködött, ő a váci zeneművészeti szakgimnázium diákja, és többször játszott már együtt a Latte Maffiato zenekarral. A dalhoz klip is készült, ami megtekinthető a közismert videómegosztó internetes portálon. A felvételek Matúz Gábor filmjéből származnak, illetve feltűnnek rajta a százéves évforduló alkalmából rendezett csata jelenetei is.

Címkék#klip

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában