Nagylóc

2021.02.23. 13:58

Ideiglenesen új helyszínre költözött a Jelenlétház

Nagylóc részt vesz a Szécsény Térsége Humánszolgáltató Intézményfenntartó Társulás, Az integrált térségi gyerekprogramokhoz szükséges infrastruktúra kialakítása a Szécsényi járásban című projektjében.

L. J.

– A tender részeként többek között nyolcmillió forintból valósulhat meg az épület külső hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, a fűtés korszerűsítése és a belső tér burkolatának cseréje – mondta Szalai Gábor. A falu polgármestere hozzátette: – Bár a felújítási munkálatok még nem kezdődtek el, azonban úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen új helyre költöztetjük az intézményt. Így a Jelenlétház szolgáltatásai jelenleg a korábban körzeti megbízott szolgálati lakásként fenntartott ingatlanban érhetőek el.

Az intézménynek fontos szerepe van a község életében, hiszen segít az itt élő hátrányos helyzetű diákoknak a tanulásban és a szabadidő hasznos eltöltésében is.

– A gyerekek nyugodt körülmények között megírhatják a házi feladataikat, valamint biztosított számukra a számítógép használata és az internet-hozzáférés. Emellett lehetőségük van társasjátékozásra, kártyázásra és szabadtéri játékokra egyaránt – mondta a polgármester.

De nemcsak a gyermekeknek nyújtanak segítséget, hanem a szülőknek és a felnőtteknek is. Minden héten van pénzügyi tanácsadás adósságkezelésből, illetve információnyújtás Családi- és Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK), Babaváró hitellel és Falusi CSOK-kal kapcsolatban. Mindezek mellett az intézményben lehetőség van mosásra is, azonban a szolgáltatás igénybevételéhez a mosóporról és az öblítőről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A Jelenlétház szolgáltatásai ingyenesek, azonban a járványügyi helyzet miatt a szájmaszk viselése kötelező és egyszerre csak hét fő tartózkodhat az épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában