Bátran meri ajánlani a vakcinát a karancslapujtői háziorvos

– A jelenlegi helyzetben az emberi élet védelme a legfontosabb. A koronavírus ugyanis nagyon súlyos szövődményekkel, sajnos akár halállal is járhat. Az idősebb korosztályra és a krónikus betegségben szenvedőkre a legveszélyesebb – mondta el portálunknak dr. Csépányi Éva.

G. K.

Forrás: beküldött fotó

A karancslapujtői háziorvos hozzátette: időnként elgondolkodik rajta, hogy sok ember miért is nem bízik meg a vakcinában, amikor már a két-három hónapos, illetve egy-másfél éves csecsemőket is beoltják különféle oltóanyagokkal. Teljesen egyértelmű, hogy elviszik az apróságokat a kötelező védőoltásra. Pedig nagyon ritkán ugyan, de náluk is előfordulhat szövődmény. Ez azonban valahogy mégis elfogadott.

– A koronavírus elleni oltóanyagokról mindenképp tudni kell, hogy a gyártástechnológiájukat nem most találták ki. Ezek már egy bevált, bizonyos szempontból évek, évtizedek óta meglévő technológiával készült oltóanyagok, amelyekben csak magát a vírus elleni gént kellett kicserélni. Ezért nem értem, hogy miért van ez az összeesküvés-elmélet és miért ez a nagy oltásellenesség. Természetesen már beoltattam magam, a napokban a második vakcinát is megkaptam – emelte ki dr. Csépányi Éva.

A háziorvos kitért arra is, hogy egy-két napon át tartó izomfájdalmon kívül semmilyen mellékhatást nem tapasztalt.

– Az oltóanyagot minden esetben tudósok, szakemberek fejlesztik ki, vizsgálják meg. Abban mindenki biztos lehet, hogy olyan vakcinát nem engednek forgalomba helyezni, ami komoly mellékhatásokkal bírna. Ezért kell maximálisan megbízni a védőoltásban és beadatni, hiszen csak ez vethet véget a bennünket körülvevő őrületnek – zárta szavait dr. Csépányi Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában