áram

2021.02.22. 17:04

Az MVM válthatja az Elmű-Émászt Nógrádban

Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. befejezi a villamos energia egyetemes szolgáltatását, 2,2 millió felhasználójának átvételére az energiahivatal közzétette a nyilvános felhívást; az érintett felhasználók – így a Nógrád megyei fogyasztók – ellátása zavartalan marad, az ügyfeleknek egyelőre semmi teendőjük nincs.

MTI

Fotós: Shutterstock

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. kezdeményezte villamos energia egyetemes szolgáltatói engedélye visszavonását, a hivatal pedig közzétette a nyilvános felhívást a felhasználók átvételére. A tájékoztatás szerint a MEKH a jogszabályok alapján az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó engedélyt a szolgáltató kérelmére kizárólag akkor vonhatja vissza, ha továbbra is biztosított marad a felhasználók folyamatos ellátása. A hivatal ennek érdekében intézett felhívást a villamos energia egyetemes szolgáltatói működési engedéllyel rendelkező cégekhez, hogy lehetővé váljon az átadó szolgáltatási területén található felhasználók átvétele.

A felhívásra a Magyarország területén érvényes villamos energia egyetemes szolgáltatási engedéllyel rendelkező szolgáltatók tehetnek ajánlatot 30 napon belül. A hivatal a beérkező ajánlatokat átfogóan értékeli, és az ellátásbiztonság szempontjai alapján választja ki a legkedvezőbbet. A szolgáltatóváltás azokat a Budapesten és Pest megyében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, akik jelenleg egyetemes szolgáltatás keretében vásárolják az áramot az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-től.

Mint fogalmaznak, az átvétellel érintett 2 millió 207 ezer felhasználónak nincs teendője, villamosenergia-ellátásuk az átadás-átvételi folyamat idején is zavartalan marad. Változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat, a váltásról pedig a megszokott kommunikációs csatornákon folyamatos és teljes körű tájékoztatást kapnak szolgáltatójuktól.

Az MTI összeállításából kiderül továbbá, hogy az északkelet-magyarországi áramhálózatot üzemeltető és az ott élő ügyfeleket ellátó Émász Hálózati Kft.-t korábbi bejelentésének megfelelően az E.ON Hungária Csoport az MVM Csoportnak tervezi értékesíteni.

A szükséges feltételek rendelkezésre állása esetén az MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket. Az MVM Next csaknem egymillió lakossági ügyfélnek biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást az ország egész területén – közölték a Magyar Távirati Iroda érdeklődésére.

Címkék#áram
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában