A tanárok is éljenek a vakcina lehetőségével, vallja a tarjáni iskolaigazgató

A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Mravcsik Sándor közel negyvenéves pedagógusi és több mint egy évtizedes vezetői tapasztalattal a háta mögött úgy véli, a koronavírus elleni védettség megszerzése szempontjából nagyon is lényeges az, hogy minél többen megkapják a védőoltást.

F. O.

Mravcsik Sándor: a tanárok éljenek a lehetőséggel

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Különösen fontosnak tartom, hogy a tanárok éljenek a vakcina nyújtotta lehetőséggel. Mi a diákok körében erősen ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek. Ez ugyan sok szakmában igaz lehet, viszont a gyerekek tünetmentesek akkor is, ha elkapták a betegséget. Egy pedagógus sosem tudhatja, hogy mikor van kitéve a járvány veszélyének – fogalmazott az intézményvezető portálunk érdeklődésére.

Mint mondta, tudomása szerint a kollégái jelentős része is szeretné megkapni a védettséget nyújtó vakcinát. Többen már regisztráltak, és ő is hamarosan megteszi. Az oltás melletti döntése már régebben megszületett, és hamarosan sort kerít a jelentkezésre is, hogy felkerüljön a listára.

Mravcsik Sándor: a tanárok éljenek a lehetőséggel
Fotó: L. B. / NMH

– Ha nem oltatjuk be magunkat, akkor nem leszünk védettek. Márpedig a járvány további terjedését más módon nem tudjuk megakadályozni. Ezért mi, pedagógusok szeretnénk, ha minket is minél előbb beoltanának. Fel sem merül bennem, hogy ne nyújtana megfelelő védelmet ezzel az ártalmas vírussal szemben az a vakcina, amit komoly tudósok dolgoztak ki – hangsúlyozta Mravcsik Sándor lapunk kérdésére. Az igazgató hozzátette azt is, hogy ennek a betegségnek súlyos szövődményei is lehetnek, a megelőzés ezért mindenki egységes érdeke kellene, hogy legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában