A nemti iparművész szerint feloldozást hozhat a vakcina

Pethőné Szabó Piroska népi iparművész, pedagógus elsősorban a családjáért, a közösségért döntött úgy, hogy beoltatja magát.

G. E.

Gondol a családjára Pethőné Szabó Piroska

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

– Amióta kiderült: a vakcina az egyedüli megoldás, amely feloldozást jelent a jelenlegi bezártság alól, számomra nem kérdés, hogy beoltatom magamat. A férjem és a 90 esztendős édesanyám is hasonlóképpen vélekedik – fogalmazott Pethőné Szabó Piroska népi iparművész, pedagógus, aki azt is elmondta:

– A szűkebb családunk 35 főből áll, szeretünk együtt lenni. Nemtiben szinte egymás szomszédságában élünk az édesanyámmal, a két testvéremmel és a kisebbik lányom családjával. Mivel a gyermekeim féltenek az esetleges megbetegedéstől, nem látogatnak olyan gyakran, ahogyan azt megszoktuk és szeretnénk. Ez az, ami a legsúlyosabban érint.

Gondol a családjára Pethőné Szabó Piroska
Fotó: H. M. / NMH

Mint mondta, az okoseszközök némileg enyhítik a szerettei hiányát. Az eltelt hónapokban unokával bővült a család, akinek első lépéseit videótelefonon nézhette végig. Ugyancsak élő közvetítésben követhette nyomon a versenyszerűen sportoló unokák megmérettetéseit.

– Azért oltatom be magamat, hogy személyesen is jelen lehessek ezeken a számomra fontos eseményeken. Nehéz volt az elmúlt időszak, nem találkozhattam a tanítványaimmal és az alkotótársaimmal sem, elmaradtak a rendezvények és a fesztiválok, amelyeken minden évben részt szoktam venni – fogalmazott Pethőné Szabó Piroska.

– Elsősorban nem magam miatt, hanem a családomért, a közösségért döntöttem úgy, hogy beoltatom magam. Ezáltal a gyerekeknek is visszaadhatjuk a normális, közösségben töltött életüket. Bízok a magyar orvosokban, és laikusként eszembe sem jut megkérdőjelezni a vakcina hatékonyságát. Én személy szerint azokért is beadatom a védőoltást, akik másként döntenek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában