szerelmesek ünnepe

2021.02.14. 15:00

4+1 nógrádi randihelyszín Valentin-napra: így romantikázz a koronavírus ideje alatt

Ránk köszöntött a szerelmesek ünnepnapja, a Valentin nap. Ez az ünnep sokak számára fontos. Íme pár program, amit biztonsággal megszervezhettek a pároddal.

K. B.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt hónapok ünnepeihez hasonlóan az idei év Valentin-napját is befolyásolja a koronavírus-járvány. A pándémia nélkül ezernyi program közül válogathatnának a párok, 2021-ben viszont korlátozott számban állnak lehetőségre a romantikus randihelyek. Most összeszedtünk pár Nógrád megyei helyszínt, ahol garantált lehet a szerelmes hangulat!

#1 Kéz a kézben séta a várakban

Kevés olyan táj van az országban, mint Eresztvény és környéke, ezért sem véletlen, hogy az erdőkkel körülölelt lankánkon évről-évre több a turista. A kirándulás és túrázás szerelmeseinek pedig egész évben csábító célpontok lehetnek megyénk lenyűgöző várai.

A 13. században épült Somoskői vár, 526 méter magasról magasodik a környék települései felé. A csodálatos történelmi emlék és az annak északi oldalán megtalálható bazaltzuhatag a mai napig bátran látogatható.

 

A legmagasabb pontról pedig káprázatos kilátásban lehet részük a kirándulóknak, hiszen a Somoskői várról remekül látni a Salgó várát is, ami a Medves-fennsík 625 méter magas vulkáni csúcsát koronázza meg. A két rom egymáshoz olyan közel van, a köztük lévő távolság egy rövid sétával is megtehető.

A környéken megújult az eresztvényi madárbirodalom is, ahová szintén megérni ellátogatni, ha a várakat vesszük célba. Eresztvény és környéke a Nógrád megyei turizmus egyik kincsesládája. A megyeszékhelytől nem messze található Novohrad-Nógrád Geopark a világ első határon átnyúló ilyen turisztikai központja, amely az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része.

#2 Szerelmes autós túra a magaslatokba

Fotó: shutterstock

Mindig akad egy még felfedezetlen útvonal, ami lehetőséget ad egy élményautózásra. Nem kell feltétlenül több napos szabadságra gondolni, ha egy kellemes, élménydús kikapcsolódásra vágyunk. Autózás közben pedig legalább olyan fontos a helyszínre vezető út, mint a célállomás. Ha pedig túra, akkor Nógrád megye kanyargós ösvényei, amelyek több száz méter magasra is elviszik a kalandozni vágyókat. A kilátás pedig feledhetetlen élményt jelent a kirándulóknak. Az elmúlt napok havazásai pedig csak még emelhetnek a lélegzetelállító látványon.

#3 Szerezzetek élményeket a Valentin-napon is!

Tömegével vonulnak az emberek a Mátrába a négy fal közül, hogy kikapcsolódjanak a szabadban. A rengeteg havazás miatt várhatóan ismét megtelnek majd a síparkok. Akadnak ugyanakkor sokan, akik nem a síelés miatt keresik fel a Mátrát, csak a hófedte táj miatt, vagy szánkózni látogatnak el. Valentin-napon pedig kimondottan romantikus program lehet egy kis szerelmes hógolyózás a csodás nógrádi hegyekben.

#4 Romantikus andalgás a megye legszebb kertjeiben

Nógrád megyében közel negyven kastély van, egytől egyig fenséges múlttal és páratlan szépséggel. Ezzel szűkebb hazánk az egyik legtöbb kastélyt számláló megye Magyarországon. Ezek közül is az egyik legszebb a kisterenyei Gyürky-Solymossy Kastély és annak kertje, ami a város egyik legfőbb nevezetessége is egyben. A kétszintes épületet egy 13 hektáros angolpark veszi körül, ami csodálatos növényzettel és környezettel varázsolja el az ott sétálókat. Így kétségkívül tökéletes randihelyszín lehet az idei Valentin-napra is.

" data-width="500" data-show-text="true">

 

4+1 Maradj otthon!

A járvány idején nem is tehetünk jobbat, mint ha otthon maradunk, ezzel védve egymást és magunkat. Így ha Valentin-napon is az otthonotok biztonságát választjátok akkor érdemes kihasználnotok megyénk adta különleges lehetőségeket. Ahogyan azt korábban is megírtuk a női nem képviselői közül sokan saját készítésű vacsorával, szívecskés dekorációval, lufikkal, gyertyákkal várják haza kedvesüket, míg a férfiak elsöprő többsége egy szál vörös rózsával és csokoládéval kedveskedik választottjának. De egy szerelmes vallomás vagy egy kis segítség a házimunkában is bearanyozhatja a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában