Nyugat-Nógrád

2021.01.03. 16:42

Pályázattal teszik szebbé a nyugat-nógrádi temetőket

A Magyar Falu Programban a térségben négy település önkormányzata nyert el támogatást a Temetői infrastruktúra fejlesztése című pályázaton.

L. J.

Hugyecz Ádám polgármester a nőtincsi temetőben mutatta meg, hogy mit újítanának fel

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Ludányhalászi, Nőtincs és Tolmács közel ötmillió forint támogatást kapott, míg Ősagárd ötmillió-hatszázezer forintot. Ezenkívül az Egyházközösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztése című kiíráson az ilinyi Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Plébánia szintén majdnem ötmillió forint támogatásban részesült.

Hugyecz Ádám, Nőtincs polgármestere elmondta, az elnyert összegből elsősorban a község temetőjének belső útjait fejlesztik majd, illetve szeretnék a kerítést is felújítani. – A Magyar Falu Programban ez a hetedik nyertes pályázatunk. A beruházás pedig azért fontos számunkra, mert jelenleg a temetőn belül nincs út. Így szeretnénk ezt a hiányosságot pótolni – mondta el portálunknak Hugyecz Ádám.

Hugyecz Ádám polgármester a nőtincsi temetőben mutatta meg, hogy mit újítanának fel
Fotó: NMH/ H. Cs.

Tolmácson a temetőn belül közlekedési utat fognak építeni gyalogosok számára. Hajnis Ferenc, a község polgármestere szerint az akadálymentesítés a mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé teszi a fő útvonalakat.

Agárdi András, Ősagárd polgármestere pedig arról számolt be, hogy az ötmillió-hatszázezer forintot a ravatalozó épületének korszerűsítésére fordítják.

– A támogatás által megvalósul a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet felújítása, valamint egyéb felületi munkálatok – mondta Agárdi András. Hozzátette: – Egy másik pályázatunk segítségével az előtetőt is lecserélhetjük, így teljeskörűen megújulhat az épület tetőzete.

A polgármester szerint már nagyon régóta szükséges a ravatalozó felújítása, ezért bízik benne, hogy minél hamarabb elkészülhet a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában