korrupció

2021.01.29. 13:04

Nógrádban is vizsgálódott az ÁSZ, íme az eredmények!

Pénteken tette közzé tanulmányát az Állami Számvevőszék.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Ötös skálán átlagosan 4,2-re értékelte a Nógrád megyei önkormányzatok korrupció elleni védettségét az Állami Számvevőszék.

Az észak-magyarországi megyében 24 polgármester és 15 jegyző már 2020-ban intézkedéseket tett a beszámoló készítés integritást biztosító lényeges feltételeinek megerősítése, illetve kiépítése érdekében. Ezeknek az önkormányzatoknak – az ÁSZ ellenőrzésének eredményeként – javult az integritása.

Az ÁSZ értékelése és iránymutatása – az integritás erősítése érdekében – 58 önkormányzat polgármestere, valamint jegyzője részére biztosít további előrelépési lehetőséget, saját felelős vezetői magatartásuk függvényében, 2021-re vonatkozóan.

Az Állami Számvevőszék első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását.

A 3197 önkormányzatot és 1284 önkormányzati hivatalt érintő rendszerszintű értékeléssel, illetve többszintű tanácsadó tevékenységével az ÁSZ a COVID-19 világjárvány időszakában nyújtott támogatást a szabályok betartásához, ami megalapozza, illetve elősegíti az önkormányzatok hatékony feladatellátását.

A teljes elemzés ezen a linken érhető el.

Címkék#Korrupció
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában