magyar falu program

2021.01.06. 07:28

Négy és fél millió forintból bővítik az önkormányzat eszközparkját Nézsán

A Magyar Falu Program közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés című pályázatán négy és félmillió forint támogatást nyert el a település önkormányzata.

L. J.

Forrás: NMH

Fotó: Illusztráció

– Ennek köszönhetően az önkormányzat eszközparkját bővíthetjük egy fűnyíró kistraktorral, billenthető utánfutóval, valamint két kézi szerszámmal, egy bozótvágóval és egy fűrészgéppel. Jelenleg tizenhét közmunkásunk van, közülük általában öt-hat fő felel többek között a közterületek karbantartásáért. Az utóbbiak munkáját fogják majd segíteni az újonnan beszerzett eszközök – mondta Styevó Gábor, Nézsa polgármestere.

A faluvezető kitért arra is, hogy az önkormányzat már korábban beszerzett egy MTZ traktort, ami szintén megkönnyíti a feladatok elvégzését.

– A jövőben szeretnénk beszerezni egy ágaprító gépet is, ami az avarégetés tilalma miatt keletkezett zöldhulladék feldolgozásában segíthet majd. A pandémia miatt azonban még nem lépett életbe az országos tilalom, így polgármesteri rendelkezéssel lehet korlátozni az avarégetést – tette hozzá Styevó Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában