Erdőtarcsa

2021.01.20. 13:56

Modern lámpák világítanak Erdőtarcsán

A közelmúltban új lámpákat helyeztek el Erdőtarcsa közterületein.

N. O.

Markó Róbertné, a falu polgármestere lapunknak elmondta, hogy még tavaly tavasszal határoztak úgy a képviselő-testület tagjai, hogy korszerűsíteni fogják a közvilágítást a településen.

– Sajnos elavult, harmincéves lámpák voltak felszerelve a község útjai mentén. Már alig világították be az alattuk lévő területet, valamint a működtetésük sem volt gazdaságos, így mindenképpen szükségessé vált a cseréjük, hogy a mai modern kornak megfelelő fényforrás legyen a mi településünkön is – közölte Markó Róbertné.

Hozzátette: többszöri megbeszélés és egyeztetés után végül novemberben alá is írták a szerződést, amely 14 évre szól. A napokban pedig a megbízott cég dolgozói elkezdték a régi lámpatestek leszerelését és azt új, korszerű LED-es fényforrásra cserélték. A polgármester azt is elárulta, hogy a tervek szerint még januárban minden utcában új világító berendezéseket szerelnek fel.

– Az államtól minden évben kapunk támogatást a kötelező feladatok ellátásra, így a lámpák karbantartására is. Idén sem volt ez másképp, ennek köszönhetően közel kétmillió forintból valósulhatott meg a beruházás – adta a tájékoztatást a településvezető.

Mint mondta, az új világítóeszközök sokkal jobb minőségűek, mint a korábbiak, és a helyi lakosok is rendkívül pozitívan fogadták a fejlesztést, hiszen az új lámpák által nemcsak az éjszakai világítás javult, de ezzel egyúttal nőtt a biztonságérzet. Ezen túlmenően az önkormányzat számára is költséghatékony működést biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik