közlekedés

2021.01.06. 11:16

Megoldódik a parkolás a 21-es főút mellett Pásztón

Új autóbuszmegállók épülnek a településen, a 21-es főút mellett – közölte Farkas Attila, polgármester közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Farkas Attila elmondta: céljuk az egészségügy támogatása

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A városvezető kiemelte, hogy a beruházás által megszűnik a kaotikus parkolás, hiszen egy hetven férőhelyes parkoló, valamint egy ötven férőhelyes fedett biciklitároló épül a Salgótarján felé tartó busz autóbuszmegállójának közelében. Ezen kívül a másik oldalon egy négy plusz egy férőhelyes időkorlátos parkolót is építenek majd, amely lehetővé teszi, hogy tíz percre megálljanak az autósok és elkísérjék hozzátartozóikat a megállóig, esetleg itt várják a busz érkezését.

Farkas Attila kiemelte, hogy a járművek biztonsága érdekében a hetven férőhelyes parkoló és a biciklitárolók is kamerával megfigyelt területen fognak elhelyezkedni.

Hozzátette: emellett a mostaniaknál jóval nagyobb, oldalról is védett buszmegállókat helyeznek ki, amelyek sokkal kényelmesebb várakozást biztosítanak majd minden utas számára.

A polgármester végül arra is kitért, hogy a beruházás által a buszmegállók megközelítése mindenki számára biztonságosabb lesz, hiszen több gyalogos-átkelőhelyet is felfestenek, valamint a mozgáskorlátozottak életének megkönnyítése céljából egy akadálymentesített járdát is építenek a parkolótól egészen a buszmegállókig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában