Nógrádsipek

2021.01.20. 13:55

Küzd a nógrádsipeki önkormányzat a helybeliek jólétéért

Vizi Zoltán polgármester elmondta: mind a helyi képviselő-testület, mind a faluban élők, az itt felnövő ifjú nemzedék helyzetének javítása a legfontosabb az ő számára.

Sz. F.

Vizi Zoltán, a település polgármestere

A lehetőségekhez mérten mindent megtesznek, élnek a pályázati lehetőségekkel, hogy hozzájáruljanak az emberek komfortérzetének javításához. Most, a vírushelyzet idején különösen figyelnek arra, hogy senki ne kerüljön kilátástalan helyzetbe. A képviselő-testület úgy döntött, hogy 18 éves korig minden nógrádsipeki gyermeket és fiatalt 10 ezer forint támogatásban részesítenek. A tanév kezdetén a helyi tanulók szülei 5000 forint támogatást kaptak.

A faluvezető örömmel újságolta, hogy a Magyar Falu Programban újabb sikeres pályázatról kaptak értesítést. Ez lehetőséget ad számukra, hogy megvásárolják a falu egyik elhagyatott épületét. Az ingatlant felújítják, s közösségi célokat fog szolgálni. Vizi Zoltán azt mondta, hogy a falu lakói és a maga nevében köszönettel tartozik a támogatásért, s mindazért a pénzért, amit fejlesztésekre, felújításokra kapnak.

A polgármester szólt arról, hogy a járványhelyzet miatt tavaly szinte minden rendezvényük elmaradt.

– Egyetértünk a rendelkezésekkel, hiszen nincs fontosabb, mint az egészség. Mégis azt mondom, nem lehet, hogy a vírus teljesen lebénítsa az életünket. Ma már birtokunkban vannak olyan lehetőségek, amelyek alkalmat és lehetőséget adnak számunkra, hogy legalább virtuálisan közel lehessünk egymáshoz – mondta a polgármester.

Ennek megfelelően a világhálón köszöntötték az időseket: az óvodások mellett műsorral kedveskedett a szépkorúaknak, a Vadrózsa Hagyományőrző Együttes és a Nógrádsipeki Nótázó férfiak. Az év végi összejövetelek elmaradtak, de a gyertyagyújtást például szintén az interneten kísérhették figyelemmel a községbeliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában