fejlesztés

2021.01.08. 21:41

Kifogásolják a „rendbe tett” szécsényi út minőségét

Az önkormányzati Sóderbánya-tó felé vezető földútra – 100 millió forintnyi támogatásból – lefektetett aszfalt minőségét kritizálta a pénteki sajtótájékoztatón a szécsényi Fidesz-frakció.

L. J.

Filkor Lajos önkormányzati képviselő elmondta, hogy a beruházás befejezésének határidejét eredetileg 2019. október 2-ában szabták meg.

– A pénz megvolt rá, méghozzá 100 millió forintos nagyságrendben. Az önkormányzat a fővállalkozóval megkötötte a szerződést, de a beruházás nem készült el – mondta Filkor Lajos.

Hozzátette: az alapozás tavaly decemberben, az aszfaltozás pedig tíz nappal ezelőtt történt meg. A szerződésmódosítás szerint azonban már 2020 július elsejére készen kellett volna lennie.

Vizi Zoltán képviselő pedig kiemelte: tudomásul kell venni azt, hogy itt Szécsény jövőjéről van szó.

– Ennek az útnak a kivitelezése is mutatja, hogy milyen út áll előttünk a jelenlegi polgármesterrel. Látható, hogy az út már most, tíz nappal az aszfaltozás után milyen rossz minőségben van, hiszen elmaradt a 20 centiméter alapréteg, az aszfaltot pedig vízbe és sárba rakták le – mondta Vizi Zoltán.

Filkor Lajos önkormányzati képviselő arra a kérdésünkre válaszolva, miszerint szeretnék-e, ha köteleznék a kivitelezőt a hibák kijavítására, elmondta, hogy a legfőbb problémának a polgármester és a fővállalkozó közötti szoros kapcsolatot tartják.

Az önkormányzati képviselők kitértek arra is, hogy a horgásztavakhoz köthető út aszfaltozásán kívül a kivitelező további három projektben érdekelt még a városban. Állításuk szerint ezek egyike sem fejeződött még be.

Még nem teljesen kész a felújítás

Az ügyben megkerestük Stayer László polgármestert is, aki úgy reagált, hogy a beruházás munkálatai még nem fejeződtek be és további építési munka várható.

– Az útpadkát még el kell készíteni, emellett az elsődleges munkálatoknál felmerült hibákat ki kell javítani. Remélhetőleg egy hónapon belül elkészül majd teljes mértékben az út – hangsúlyozta Stayer László.

 

Ezek is érdekelhetik