Ipolyvece

2021.01.29. 10:48

Harmincmillió forintból bővítik Ipolyvece óvodáját

Bár most egyelőre még csak az üres telek látszik, azonban hamarosan felvonulnak a munkagépek, és megkezdődik a község óvodájának bővítése egy új épületszárnnyal. Ez lesz az idei esztendő legjelentősebb fejlesztése a községben.

Hegedűs Henrik

Fotós: Hüvösi Csaba

Fotós: Hüvösi Csaba

Molnár János, a falu polgármestere elmondta, a 2020-as esztendő is fokozott település-szépítő tevékenységgel telt. A művelődési ház épületét több ütemben korszerűsítették, kijavították a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, hőszigeteltek, megújult a mosdóhelyiség és a színpad. Várat még magára a könyvtárszoba és az öltözők rendbetétele.

Az Eperfalva óvodában megérett már a bővítés, amit indokol a gyarapodó gyermeklétszám. A Magyar Falu Programban közel harmincmillió forintot nyert el Ipolyvece erre a célra. A munkálatok február elsején kezdődnek, és várhatóan a nyáron fejeződnek be, így a kicsik teljesen megszépült intézményt lakhatnak be ősszel.

A polgármester elmondta, hogy a bővítés következtében természetesen megnövekedik a vízhálózat terhelése, amit a jelenlegi rendszer már nem tudna ellátni, így Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője közreműködésével további hatmillió forintot szerzett az önkormányzat tűzi víztartály létesítésére, ami megoldja a korábbi gondokat. Szintén a Magyar Falu Program pályázati támogatásából vásároltak közterület-karbantartó gépet és orvosi eszközöket.

– Idén is jelentős feladatok várnak ránk. Többek között elengedhetetlen a polgármesteri hivatal épületének korszerűsítése, a temetőben a ravatalozó felújítása, a sírkert melletti összekötő út rendbetétele és a katolikus után az evangélikus parókia megszépítése, ez utóbbi tizennyolcmillió ­forintba kerül – fejezte be gondolatait Molnár János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában