fejlődés

2021.01.20. 06:50

Fontos beruházások indultak el Rétságon, ahol stabil a pénzügyi helyzet

Felettébb nehéz, akadályokkal teli időszakot tudhatott maga mögött 2020-ban Rétság önkormányzata. A vírusveszély okozta gondok ellenére biztosított a város gazdasági stabilitása, mi több, rendkívül fontos beruházások indultak el tavaly, amelyek kivitelezése idén fejeződik be.

Hegedűs Henrik

Fotós: Hüvösi Csaba

Mezőfi Zoltán polgármester a település Hangadó nevű havi kiadványának de­cemberi számában megfogalmazott értékelőjében kiemelte, egyértelműen megállapítható, hogy mindent megtettek a Covid-járványhelyzet kezelése érdekében, és sikeres volt a védekezés, amiért köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen formában kivette a részét az ellátásban és a város működőképességének biztosításában.

– Nyugodtan kijelenthetem, a nyár végén olyan mértékű fejlesztési munkálatok indultak meg az előző önkormányzat hathatós előkészítő tevékenysége jóvoltából, amelyek hosszú távon meghatározzák a városképet – hangsúlyozta a polgármester.

– A Zöld Város Program több területen átfedő, félmilliárd forintos projektje az új piactér kialakításával indult, és a járókelők egyre jobban láthatják, miként fest majd, ha teljesen elkészül az áprilisi határidőre. Hasonlóképpen a Rákóczi út oldalában kiépült a tömbházak környékén a régen várt parkoló, megújult az OTP-kirendeltség környéke, teljesen új köntöst kapott a templomkert, és végre a járda nem közvetlenül a főút szomszédságában vezet. Sajnos az északi városrész új buszmegállóinak üzembe helyezésével kapcsolatban fennakadások adódtak, de remélem, az érintett hatóságok korrekt hozzáállásának köszönhetően hamarosan minden akadály elhárul, hogy megállhassanak ott a kijelölt járatok.

Nemrégiben új játszóterasszal, vizes blokkal korszerűsített óvodát vehettek birtokukba a gyermekek a városban
Fotó: H.Cs. / NMH

Mezőfi Zoltán hozzátette, bár nem az önkormányzat forrásaiból épül, de egyre jobb ütemben halad az új tanuszoda kivitelezése a Hunyadi-ligetben, amely az egész térséget üde és hasznos színfolttal gazdagíthatja.

A közelben, a harminckét hektáros leendő lakóövezet területén gazmentesítettek, és várhatóan hamarosan megszüntetik itt az illegális hulladéklerakókat is.

A bölcs, körültekintő és előrelátó pénzügyi gazdálkodásnak, az elkülönített tartalékoknak köszönhetően jelentős korszerűsítést végeztek az óvoda épületében, például a játszóterasz és a vizesblokkok megújításával, illetve hasonlóképpen önerőből cserélték ki a gimnáziumban a kazánt, javították ki a tető hibáit, míg remélhetőleg a bölcsőde tekintetében előreléphetnek 2021-ben, akár már a végleges kivitelező kijelölésével.

– Fontos feladatok várnak ránk idén, és azokat is elvégezhetjük, például az elcsúsztatott városkarbantartási munkálatokat, amelyek a hátráltató körülmények miatt 2020-ban elmaradtak. Ezen kívül ötmillió forintot nyertünk a Kossuth utcai járda kiépítésének anyagköltségére, és a Magyar Falu Programban kapott támogatásból a temetőben urnafalat létesíthetünk. Őszintén remélem, hogy a különböző elvonások, így az iparűzési adóbevételünk átmeneti csökkenése nem sújtanak majd bennünket jelentősebb mértékben – fejezte be gondolatait a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában