Az elsők között jelentkezett a védőoltásra megyénk méhészeinek szaktanácsadója

Szűkebb hazánk méhészszövetsége közel hatszáz tagot számlál, akikkel Fekete József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Nógrád megyei szaktanácsadója folyamatosan kapcsolatban áll.

V. E.

– Szinte mindennapos, hogy a tagok megjelennek a salgótarjáni otthonomban a fogadóórákon és segítséget kérnek az ügyeik intézésében. Persze emellett önmagam és a szeretteim egészségének védelme is fontos a számomra. Ez hatalmas felelősség, főleg napjainkban, a járványhelyzetben. Emiatt is regisztráltam már az elsők között a koronavírus elleni védőoltásra az interneten keresztül. Mivel sok emberrel találkozom, fontosnak tartom, hogy minél előbb megkaphassam a vakcinát – hangsúlyozta Fekete József.

A szaktanácsadó emellett azt is kifejtette, hogy nem tart az oltás esetleges mellékhatásaitól.

– Úgy gondolom, hogy néhány nem kívánt tünet apróság ahhoz képest, hogy a vírus miatt akár én, akár a szeretteim is meghalhatnak. Van még egy ok, amiért kértem a védőoltást, ez pedig nem más, mint az, hogy szeretném visszakapni a régi, korlátozásoktól mentes életünket. Nyilván tisztában vagyok az óvintézkedések létjogosultságával, ugyanakkor számomra még mindig furcsa, nem tudom megszokni, hogy például este nyolc óra után már nem tehetem ki a lábam az otthonomból vagy egy-egy üzlet előtt sorba kell állnom, hogy bemehessek – fogalmazott Fekete József.

A méhész úgy véli, nem tehetünk mást a lassan egy éve tartó járvány ellen, mint hogy vigyázunk magunkra és egymásra, erősítjük az immunrendszerünket, illetve feliratkozunk az oltásra. Ezeket a lépéseket viszont mindenkinek meg kellene tenni, hogy megállíthassuk a járványt.

védőoltás Nógrád Megyében

A dosszié további cikkei

védőoltás Nógrád Megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik