Drégelypalánk

2021.01.17. 09:00

Akad más munka is Drégelypalánk vezetése mellé

Drégelypalánk új polgármestereként Rigó Dávid­nak az elmúlt esztendőben nem csak a falu vezetésének feladataival kellett megbirkóznia. A koronavírus miatt egy addig sosem tapasztalt helyzetben kellett helytállnia.

G. E.

– A tavaszi első hullám idején szerettünk volna a településen élőknek segíteni azzal, hogy maszkokat juttatunk el a háztartásokba. Mivel azonban még kevés információnk volt a vírusról, így a legjobb, ezért a legdrágább védőeszközöket vásároltuk meg – tájékoztatott Rigó Dávid, hozzátéve: – Mindezt a rendelkezésünkre álló szociális keretből finanszíroztuk, úgy vélem, sikerült hasznosan felhasználni azt.

Mint mondta, a tavalyi évben különböző fejlesztések is történtek a településen. Önerőből modernebbre cserélték a meglévő kamerarendszert, ugyanis nem szerettek volna pályázati támogatásra várni annak felújításával. A befektetett 4 millió forint jó helyre került, hiszen több alkalommal is segítették a rendőrök munkáját a felvételekkel.

– A Magyar Falu Program lehetőségei mellett nem lehet szó nélkül elmenni, hiszen a kis falvaknak nagyon nagy segítséget jelentenek – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: – A programnak köszönhetően a község több részén is megújultak a járdák és a temető is, megszépül a művelődési ház. Mindezek mellett játszótérfejlesztésre is nyertünk 5 millió forintot, így összesen 35 milliós pályázati támogatás érkezett a faluba az elmúlt évben.

Rigó Dávid arra is kitért: az önkormányzat által működtett nonprofit kft. dolgozóit szerencsére nem kellett elbocsátani, a vírus idején a településen élők ellátásában segédkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában