Mohora

2021.01.02. 14:14

A tetőszerkezetet is korszerűsítik jövőre Mohorán

Nemrégiben értesült Mohora világi egyházközsége és a falu önkormányzata arról, hogy az egyházi közösségi terek felújítására a Magyar Falu Programban 13,7 millió forintot nyertek, amelyből az elkövetkező esztendőben korszerűsítik a parókia tetőszerkezetét.

H. H.

Gulyás Géza polgármester a tavalyi közösségitér-fejlesztést mutatja

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

Magyarnándor felől érkezve, közvetlenül a katolikus templom után, az út túloldalán található a parókia épülete. Ehhez az 1950-es években emelt házhoz nagyon sokáig alig nyúltak hozzá, most viszont két ütemben történtek, illetve zajlanak majd a közeljövőben különböző felújítási munkálatok.

– A községünk még tavaly adott be pályázatot az Egyházi közösségi terek fejlesztése című projektre, és megközelítőleg ugyanolyan támogatást kaptunk a 2019-es évben, mint idén – mondta el a helyszínen tett bejárásunk során Gulyás Géza polgármester. – Az első szakaszban a nyílászárókat, ablakokat-ajtókat cseréltük ki, illetve a fűtési rendszert modernizáltuk, ezeket tartottuk a legsürgetőbb feladatoknak.

A körülmények ismeretében a második ütem sem maradhatott el, és az önkormányzat és az egyházközség együttes örömére ez a segítség sem maradt el.

– Tekintsenek csak fel a tetőre, egyre rosszabb állapotba került a szerkezet – mutatott rá a legégetőbb gondokra a polgármester. – A szegélyek körben-körben folyamatosan leválnak, és a cserépburkolat sem a legtökéletesebb, több helyen beázik, sőt néhány ponton a felület annyira megrongálódott, hogy le is potyogott már. Elkerülhetetlennek tartjuk ezeket a munkálatokat is, amelyekre 2021-ben mindenképpen sort kerítünk.

Gulyás Géza hozzátette, sajnos jelenleg üresen áll az épület, mert az itt élő atya koronavírusos lett, és kórházban ápolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában