Mohora

2021.01.02. 14:14

A tetőszerkezetet is korszerűsítik jövőre Mohorán

Nemrégiben értesült Mohora világi egyházközsége és a falu önkormányzata arról, hogy az egyházi közösségi terek felújítására a Magyar Falu Programban 13,7 millió forintot nyertek, amelyből az elkövetkező esztendőben korszerűsítik a parókia tetőszerkezetét.

H. H.

Fotós: Hüvösi Csaba

Fotós: Hüvösi Csaba

Magyarnándor felől érkezve, közvetlenül a katolikus templom után, az út túloldalán található a parókia épülete. Ehhez az 1950-es években emelt házhoz nagyon sokáig alig nyúltak hozzá, most viszont két ütemben történtek, illetve zajlanak majd a közeljövőben különböző felújítási munkálatok.

– A községünk még tavaly adott be pályázatot az Egyházi közösségi terek fejlesztése című projektre, és megközelítőleg ugyanolyan támogatást kaptunk a 2019-es évben, mint idén – mondta el a helyszínen tett bejárásunk során Gulyás Géza polgármester. – Az első szakaszban a nyílászárókat, ablakokat-ajtókat cseréltük ki, illetve a fűtési rendszert modernizáltuk, ezeket tartottuk a legsürgetőbb feladatoknak.

A körülmények ismeretében a második ütem sem maradhatott el, és az önkormányzat és az egyházközség együttes örömére ez a segítség sem maradt el.

– Tekintsenek csak fel a tetőre, egyre rosszabb állapotba került a szerkezet – mutatott rá a legégetőbb gondokra a polgármester. – A szegélyek körben-körben folyamatosan leválnak, és a cserépburkolat sem a legtökéletesebb, több helyen beázik, sőt néhány ponton a felület annyira megrongálódott, hogy le is potyogott már. Elkerülhetetlennek tartjuk ezeket a munkálatokat is, amelyekre 2021-ben mindenképpen sort kerítünk.

Gulyás Géza hozzátette, sajnos jelenleg üresen áll az épület, mert az itt élő atya koronavírusos lett, és kórházban ápolják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában