A salgótarjáni médiaközpont igazgatója szerint bíznunk kell a szakemberekben

– Keveset tudunk még a koronavírus-járványról, és rengeteg a tévhit, a fals információ is. Mindez pedig aggodalmat és bizonytalanságot szül. Egyet azonban biztosan lehet tudni, hogy ez a vírus más, mint az eddigiek – mondta Balogh Katalin.

G. K.

A Salgótarjáni Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a tünetmentességtől az elhalálozásig rendkívül széles skálán mozog a betegség lefolyása. A veszélye pedig abban rejlik, hogy nem tudni, kire milyen hatással lehet.

– Felelős emberként úgy gondolom, ha egy kiszámíthatatlan fertőzést, netán súlyos tünetekkel járó betegséget meg lehet előzni védőoltással, akkor miért ne? Saját magunk, szeretteink, illetve egymás érdekében.

Balogh Katalin véleménye szerint minden ember meg szeretne szabadulni a szájmaszktól.

– Mindenki azt akarja, hogy félelem, aggodalom nélkül éljük a mindennapjainkat, magunkhoz ölelhessük szeretteinket, újra találkozhassanak a kisebb-nagyobb közösségek, továbbá koncertekre, kiállításokra járhassunk – mondta. – Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a védőoltásnak köszönhetően a vírus már gyakorlatilag nem tud tovább fertőzni – fejtette ki az ügy­vezető igazgató.

Balogh Katalin továbbá hozzátette: a vakcinákat kutató­biológusok fejlesztik. Úgy látja, hogy sokan nyilatkoznak laikusként ebben a témában valós tudás és ismeretek nélkül, amelynek köszönhetően alacsony az oltási kedv.

– Ahogy a mindennapok során megbízunk egymás munkájában, úgy bízzunk meg a kutatóbiológusok, virológusok, orvosprofesszorok tevékenységében is! – hangsúlyozta portálunknak Balogh Katalin.

védőoltás Nógrád Megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában