A Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke szerint az oltás beadatása a legcélravezetőbb megoldás

– A legtöbb ember hónapok óta félelemben éli mindennapjait a koronavírus miatt. Újabban pedig a járvány mellett már a vakcinától is sokan tartanak. Némi aggodalom bennem is felmerült, azonban keresztény embernek vallom magam – mondta el portálunknak dr. Bablena Ferenc.

G. K.

– Ezért úgy gondolom, a hitem is segít abban, hogy bár személy szerint nem sokat tudok még a vakcináról, de így is bízzak a szakemberekben. Nem utolsósorban pedig hiszek a Jóistenben is, aki minden bajon átsegít bennünket. Ezért úgy vélem, hogy a védőoltással és a Teremtővel együtt sikerül legyőznünk ezt a világjárványt – tette hozzá dr. Bablena Ferenc.

A Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke hozzátette: a három legfontosabb szabály, hogy szájmaszkot viselünk, kezet mosunk, illetve kerüljük a közösséget, sajnos kevés ahhoz, hogy végleg megszűnjön a járvány.

– Ezért a családom, a körülöttem lévők, illetve saját magam érdekében is beadatom a vakcinát, amint rám kerül a sor. Ezt tartom a legcélravezetőbb megoldásnak – emelte ki dr. Bablena Ferenc.

Kifejtette továbbá: Nógrád megyében az idősebb korosztály van többségben, akikre rendkívül veszélyes ez a vírus. Egyrészt ezért is lehetséges, hogy nálunk magasabb a fertőzöttségi arány, mint a többi megyében.

– Másfelől pedig akadnak olyanok is, akik nem veszik elég komolyan a kialakult helyzetet. Ebből eredően nagyobb mértékben terjed a kór szűkebb hazánkban. Sok ember személyes hozzáállása aggodalomra ad okot. Nem gondolnak bele, hogy nemcsak magukat, hanem mások egészségét, életét is veszélyeztetik. Ezért is nagyon fontos, hogy minél többen beadassák a vakcinát – hangsúlyozta dr. Bablena Ferenc.

védőoltás Nógrád Megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában