A gyarmati sportélet vezéralakja szerint nagyfokú felelőtlenség nem beoltatni magunk

Sztancsik József Balassagyarmaton élő nyugalmazott pedagógus, a város sportéletének egyik vezéralakja, rengeteg ultratávú triatlon verseny teljesítője és a Bécs–Budapest Szupermaraton többszörös résztvevője a felhívás megjelenését követően azonnal regisztráltatta magát az oltásra.

H. H.

– Mindenkinek ajánlom, hogy oltassa be magát, mert véleményem szerint nagyfokú felelőtlenség nem megtenni. Napról napra látjuk és halljuk, mire képes a koronavírus, mára behálózta az egész világot. Még a vasszervezetű embereket sem kíméli, hiába mondja valaki, hogy ilyen-olyan módon rendkívül egészséges életet él, mindennap sokat mozog, sportol, őt is megtámadhatja a kór, még ha adott esetben nem is tud róla, mert nincsenek tünetei – hangsúlyozta Sztancsik József.

Rámutatott, hogy az élsportolók között is bőven akadtak, akiket hosszabb időre ágynak döntött a vírus, és igencsak elhúzódott a felépülésük, hiszen elsősorban a légzési rendszerre, a vérkeringésre hatnak ki a szövődmények, amelyeknek a fokozott terhelésnél jelentősebb a szerepe.

– Most semmiféle vagány viselkedés nem illendő, hiszen nem csupán önmagunk testi épségével játszunk, hanem a családtagjainkat, közvetlen környezetünket, sőt tágabb ismerősi közegünket is megfertőzhetjük – fejtette ki a sportember.

Mint mondta, azok, akik átestek a betegségen, mind-mind elpanaszolták, hogy milyen kínokat éltek át és milyen nehéz volt, apró lépésekkel haladt a gyógyulás, számos utóhatással.

– Nem szabad homokba dugni a fejet, és tudomást sem venni a vírusról. Bátran jelentkezzünk, és ha tehetjük, kérjük a védőoltást! – hangsúlyozta Sztancsik József.

védőoltás Nógrád Megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában