tervek

2021.01.20. 17:53

1,5 milliárdból újítják meg a varsányi iskolát

Szerdán bemutatták azt a tervezetet, ami alapján megújul a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Az intézmény fenntartója, a Balassagyarmati Tankerületi Központ csaknem 1,5 milliárd forint értékben valósítja meg az iskola teljes körű infrastrukturális felújítását.

L. J.

Forrás: NMH

A tervbemutatón elhangzott, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program projektjének és Magyarország kormánya pénzügyi támogatásának köszönhetően bővül az intézmény, valamint az iskola által nyújtott szolgáltatások köre.

– A tervezői munkának köszönhetően olyan terv készült, amely ötvözi a 21. századi modern elvárásokat, valamint a helyi építészeti igényeket. Mindez azt jelenti, hogy a megújuló iskola külső megjelenése összhangban lesz a falu képével – mondta Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója.

Hozzátette: a beruházás során egy új szint ráépítésével bővül az épület, összességében 12 tanteremmel és 5 szaktanteremmel. Az iskolába járó 103 tanuló mindennapos testnevelésének és a helyi közösség aktív sportolási lehetőségeinek is teret biztosít majd az iskolaudvaron megépülő modern tornacsarnok és rekortán burkolatú sportpálya egyaránt.

A munkaterület átadása és a kivitelezési munkák január végén kezdődnek el. A kivitelezésben közreműködő vállalkozóknak 17 hónap áll rendelkezésükre a beruházás befejezésére. A varsányi tanulók és pedagógusok így várhatóan a 2022/23-as tanévet már egy megújult, a modern kor igényeit kielégítő környezetben kezdhetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában