véradás

2020.12.08. 14:40

Vérüket adták a nógrádi katonák

A Magyar Honvédség (MH) 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj önkéntesei, hivatásos- és szerződéses állományú tagjai – ahogyan idén már több alkalommal – kedden újra véradással járultak hozzá a vészterhes időkben a vérellátás biztonságához.

P. K.

Kšzšs vŽrad‡st szervezett a Magyar Všršskereszt Salg—tarj‡ni Szervezete Žs az MH 25. VitŽz Vattay Antal TerŸletvŽdelmi Z‡szl—alj

Fotó: Hüvösi Csaba

Az egészségügynek ugyanis a pandémia időszakában most még nagyobb szüksége van azokra az önkéntes véradókra, akik egészségesnek érzik magukat, elmúltak tizennyolc évesek és testsúlyuk meghaladja az ötven kilogrammot. Naponta mintegy 1800 véradót kell toborozni ahhoz, hogy a vérkészlet hiánytalanul rendelkezésre álljon a betegek kezeléséhez.

Egy ember akár három életet is megmenthet
Fotó: H. Cs. / NMH

A véradások alkalmával egy ember, jelen esetben egy katona akár három életet is megmenthet önzetlenségével. A járványhelyzet miatt a Bartók Béla úti eseményt bizonyos feltételek – kötelező szájmaszk-viselés és lázmérés – mellett rendezték meg. Fontos, hogy a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, így vérátömlesztés útján nem adható át a betegség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában