fotózás

2020.12.06. 10:50

Szorosan kötődik a Nógrád Megyei Hírlaphoz a 88 éves Laci bácsi

Az idén nyolcvannyolc esztendős P. Tóth László – vagy ahogyan már városszerte régen nevezik: Laci bácsi – kötődése a Nógrád Megyei Hírlaphoz több évtizedes múltra tekint vissza.

Cs. B.

Kellemes és hasznos időtöltés lapunk rendszeres olvasása

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Jószerivel fiatalemberként kezdte el olvasni az 1964-ben napilappá lett újságot, majd fotográfusként, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület életműdíjasaként már több mint három évtizede jelennek meg felvételei a városban bemutatott színházi előadásokról.

Ez az érdeklődése még inkább fokozódott az elmúlt nyolc év során, tekintve, hogy 2012 óta saját társulata is van a városnak. P. Tóth László igyekszik a lehető legteljesebben dokumentálni a Zenthe Ferenc Színházban, illetve a Fő téri Zenthe Szalonban történő eseményeket, bemutatókat.

Mostanában a koronavírus-járvány miatt – minthogy az erősen veszélyeztetett korosztályhoz tartozik – jóval kevesebbet jár az emberek közé, viszont még nagyobb figyelmet fordít az otthoni elfoglaltságaira, köztük egyik kedvenc időtöltésére, a keresztrejtvényfejtésre és az újságolvasásra.

Kellemes és hasznos időtöltés lapunk rendszeres olvasása
Fotó: H.M. / NMH

Véleménye szerint a megyei lap első oldala – vezető anyagával és jól komponált címlapfotójával – kedvet csinál a továbbiak gyors, friss hírek, információk elolvasásához. Jónak tartja, hogy az olvasók mindennap alapos tájékoztatást kapnak mind az általános, mind pedig a megyei járványhelyzetről s az egészségügyben helytálló dolgozók elismerendő munkájáról.

Nagyon tetszik, hogy salgótarjániként betekintést nyer Nógrád többi városának, településének életébe. Ugyanez a helyzet a különböző – közéleti, rendőrségi, tűzoltósági, kulturális, művészeti, sport stb. – területeken kiemelkedő, példamutató teljesítményt nyújtó személyek rendszeres bemutatásával. Szereti a lap mellékleteit: a rejtvényt, a következő heti TV-műsort és a szombatonkénti Előretolt helyőrség című irodalmi, képzőművészeti összeállításokat.

– Szívesen olvasna viszont egy-egy bírósági ügy végeredményéről és arról is, hogy mi lesz a város Fő terét elcsúfító egykori Karancs Szálló sorsáról. Nem ártana egy Az olvasó kérdez – a szerkesztő válaszol című rovat bevezetése sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában