segítség

2020.12.18. 13:49

Rászoruló családnak adományozott a héhalmi focicsapat

A közelmúltban összefogott az U19-es , amelyben helyi fiatalok is fociznak, és megajándékoztak egy, a településen élő szegény családot.

N. O.

Együtt segítettek. A héhalomi U19-es labdarúgócsapatban több erdőtarcsai fiatal is futballozik

Forrás: NMH-fotó

Az akció során, amelyet Sándor Kornél csapatkapitány kezdeményezett, mintegy 15-18 focista pénzt gyűjtött, majd az összegből főként tartós élelmiszereket vásároltak. Markó Róbertné, a falu polgármestere lapunknak elmondta, hogy nemrégiben Erdőtarcsára költözött egy nagyon szegény, háromgyermekes család. A legkisebb baba pár hónapos csupán, a másik két gyermek alsó tagozatos diák.

Együtt segítettek. A héhalomi U19-es labdarúgócsapatban több erdőtarcsai fiatal is futballozik
Fotó: NMH-fotó

– Rajtuk segítettek a fiúk. A kezdeményezés során egyebek mellett lisztet, cukrot, tésztaféléket, tejet, konzerveket, tojást és édességet is vásároltak, hogy nekik is öröm legyen a karácsony és ne kelljen nélkülözniük. A napokban át is adták a csomagot, amelynek szállításában az önkormányzat is segített – közölte Markó Róbertné. Hozzátette: a család minden tagja nagyon örült, és könnyes szemmel vették át az ajándékokat, amelyekért hálájukat fejezték ki.

A polgármester úgy vélekedett, hogy nagyon ritka és példaértékű, hogy fiatalok ennyire nyitott szemmel járjanak a világban és segítsenek a nehéz sorsú embertársaikon. Mint mondta, ez nagyon szép és nemes gesztus volt a focicsapattól.

A rászoruló család egyébként hamarosan másfajta támogatást is kap. Az önkormányzat ugyanis egy kisebb teherautóval visz majd tűzifát nekik, hogy otthonukban meleg legyen az ünnepek idején is. Ezen túlmenően pedig a helyi gyermekjóléti szolgálat játékokat, pelenkát, valamint ruhákat is vitt az elmúlt napokban a hátrányos helyzetben lévő családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában