falu

2020.12.30. 18:08

Mézeskalácsból építettek elragadó falut a somosiak

Somoskőújfalu önkormányzata a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén a koronavírus-járvány ellenére is egy mézeskalácsfalu közös megépítésére invitálta a község lakosságát.

Gerhát Karina

Az ügyes somoskőújfalui lányok, asszonyok, vállalkozó kedvű férfiak, kicsik és nagyok, családok, illetve baráti társaságok által saját kezűleg készített mézeskalácsházakat várták a szervezők. A szorgos helyi lakosok idén is csodálatos remekműveket készítettek.

– Ebben az esztendőben 11 alkotás érkezett, nagy örömünkre a járványhelyzet ellenére is közel azonos számú, mint tavaly. Ezek között megtalálható a Somoskői vár, két templom, illetve különféle kis házikók is színesítik a csodálatos látványt – mondta el lapunknak Tábori Anita.

A település alpolgármestere hozzátette: az ideiek mellett a tavaly készített alkotásokat is felhasználták a mézeskalácsfalu megépítéséhez, amely január 31-ig, vasárnapig tekinthető meg a helyi kultúrház jobb oldali szárnyában, a klubhelyiség ablakában.

– A falucska minden nap 14 órától este fél nyolcig ki van világítva, amelyet érdemes világosban és sötétben is megnézni. Az elkészült művekre január 3-ig, vasárnap 12 óráig lehet szavazni a település közösségi oldalán. A voksolás lezárásáig az alkotók kiléte titkos. A közönségdíjat a legtöbb szavazattal rendelkező alkotás kapja majd meg. Az eredményt a közösségi oldalon hirdetjük ki, a megérdemelt díjat pedig személyesen visszük el az alkotó, vagy alkotók otthonába – tudtuk meg Tábori Anitától.

Az alpolgármester kifejtette továbbá: az országban már többfelé készítenek mézeskalácsból kompozíciókat, de tudomásuk szerint a térségben tavaly először náluk láthatott ilyet a közönség.

– A mézeskalácsfalu-építést hagyományteremtő szándékkal indítottuk el, és nagy örömünkre a kialakult járványhelyzet ellenére idén is csodás alkotásokat kaptunk a helyiektől – hangsúlyozta Tábori Anita.

Az alpolgármester hozzátette: remélik, jövőre még az eddiginél is többen hozzák majd el, és mutatják meg a nagyközönségnek a mézeskalácsból készült műveiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában