beszámoló

2020.12.30. 10:34

Így változtatta meg a járvány a karácsonyi családi összejöveteleket

Mint közismert, a világszerte elterjedt vírus az élet minden területén éreztette kedvezőtlen hatását. A szükségszerű korlátozásoknak megfelelően másként kellett szervezni az idei karácsonyi családi összejöveteleket is.

Cs. B.

Az elmúlt napokról a hetvenkilenc éves Hegedűs Imrénével, a Karancskesziből származó, született Balkó Erzsébettel beszélgettünk. Elmondta, hogy 1991-ben – még a régi előírások szerint – vonult nyugállományba. A megyei kórházban és a rendelőintézetben ápolónőként, illetve röntgenasszisztensként dolgozott többek között dr. Kibédi Tibor és dr. Vass Mária szakorvosok mellett. Szintén nyugdíjas férjével a Fáy András körúton él.

Megnövekedett szabadidejét, szerencsére töretlen energiáit az otthoni teendőkre és a családjára tudja fordítani. Két gyermeke van: leánya – aki itt lakik a városban – és Miskolcon élő fia négy unokával ajándékozták meg a nagyszülőket. A szokásos szentesti találkozás az idén egy nappal korábban valósult meg. Összesen kilencen voltak, s a hangulat teljesen más volt az előző esztendőkben megszokottaknál.

Kézben az okoseszköz
Fotó: H. M. / NMH

Örömet okozott viszont számára a karácsonyi ajándék, minthogy hozzátartozóitól egy korszerű okoseszközt, egy úgynevezett tabletet kapott. Ez az jelenti, hogy többféleképpen, sokkal közvetlenebbül tudja tartani a kapcsolatot szeretteivel, az említetteken kívül budapesti húgával is. Természetesen ilyen rövid idő alatt minden alkalmazást még nem tudott megtanulni, de igyekszik és már vannak sikerélményei is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában