fűtési szezon

2020.11.06. 21:49

Nógrád megyében már hosszú ideje változatlan a tűzifa ára

Az elmúlt években érezhetően csökkent a tűzifa iránti kereslet. Akik mégis a fatüzelés mellett döntenek, leginkább akácot vásárolnak.

G. E

Ennek oka talán, hogy az akáchoz társul egy hiedelem, miszerint a legjobb fűtőértékű tüzelő. Ám csupán arról van szó, hogy az akác nedvesen is jól ég, méghozzá azért, mert a fatestszerkezetének köszönhetően jobban átjárja a levegő.

– Az Ipoly Erdő Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén sem emelte tűzifaárait, sőt, egyes termékeknél csökkentette. Emellett akciókat is hirdettünk, s bővültek a szolgáltatásaink is – fogalmazott Osztrozics Dóra, az Ipoly Erdő Zrt. kommunikációs vezetője: – Bár tapasztalataink szerint a háztartások egy része az elmúlt években visszatért a fatüzelésre, a tűzifa iránti kereslet érezhetően csökken.

Mint mondta, erdészeteik több fafajból kínálnak tüzelőt, kapható akác, bükk, tölgy és cser is. Elmondható, hogy ezek fűtőértéke között nincs jelentős különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában