kreatívitás

2020.11.15. 10:26

Mézeskalácsból szeretnék megépíteni a falut Somoskőújfaluban

A település önkormányzata a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is egy mézeskalácsfalu közös megépítésére invitálja a község lakosságát.

Gerhát Karina

Tavaly a gyerekek körében is hatalmas sikere volt az alkotásoknak

Fotó: Ladoczki Balázs

Az ügyes somoskőújfalui lányok, asszonyok, vállalkozó kedvű férfiak, kicsik és nagyok, családok, illetve baráti társaságok által saját kezűleg készített mézeskalácsházakat várják a szervezők november 30-ig, hétfőig a helyi kultúrházba. Az alkotások leadásának pontos idejét és konkrét módját a koronavírus-járvány miatt azonban előre egyeztetni kell a szervezőkkel.

– Kérjük, hogy a leadott házikók mellé egy papírra mindenki írja fel a készítő nevét – ha többen alkotják, akkor mindenkiét –, illetve a címét. A házakat december 19-től, szombattól vihetik majd haza a tulajdonosai – tudta meg portálunk Tábori Anitától.

Tavaly a gyerekek körében is hatalmas sikere volt az alkotásoknak

Az alpolgármester hozzátette: amikor eldöntötték, hogy ismét alkotásra hívják majd a falu lakóit, akkor még nem voltak érvényben a hétfőn kihirdetett legújabb védekezési szabályok. Ezért akkor még úgy tervezték, hogy a mézeskalácsfalu élőben is megtekinthető lesz december 1-től, keddtől a helyi kultúrházban. Erre azonban érthető okoknál fogva valószínűleg nem lesz lehetőség, viszont a szervezők a település közösségi oldalán fogják majd megosztani a képeket a csodás művekről, amelyekre szavazni is lehet december 18-ig, péntekig. A mézeskalácsfalu hivatalos avatási ünnepségét és a közönségdíj átadását december 19-re tervezte az önkormányzat. Ennek megtartása is kétségessé vált, de a megérdemelt elismerést mindenképp eljuttatják a legkreatívabb egyéni alkotónak vagy csapatnak.

– Az országban már többfelé készítenek mézeskalácsból kis kompozíciókat, de tudomásunk szerint a térségben tavaly először nálunk láthatott ilyet a közönség. A mézeskalácsfalu-építést hagyományteremtő szándékkal indítottuk el, és reméljük, hogy a kialakult helyzet ellenére idén még több alkotást kapunk – mondta Tábori Anita.

Tavaly megformázták például többek között a Hazatérés Házát, a vasútállomást, a focipályát és a sportöltözőt is. Idén szintén hasonló kreatív műveket várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában