Korszerűsítés

2020.11.05. 20:20

Korszerű berendezéseket és új köntöst kap a szalmatercsi kultúrház

A szécsényi járás településeit figyelembe véve az elsők között épült kultúrház Szalmatercsen az 1950-es évek végén. A településen ma is ez az egyedüli olyan létesítmény, amely valódi közösségi teret biztosít a lakosság számára. A művelődési ház rendkívül sokrétű, színes programokat kínál az érdeklődőknek.

Sz. F

A külső falak festése és a nyílászárók felújítása mellett a belső terek is megújulnak

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F

Madari Ferenc, aki öt éve a kultúrház vezetője, elmondta, hogy az épületben működik a községi könyvtár is, amelyet előszeretettel látogat a helyi lakosság. Itt tartják összejövetelüket a falu nyugdíjasklubjának tagjai éppúgy, mint a fiatalok. A civil szervezetek is gyakran igénybe veszik az épület helyiségeit. Kiállítások, egyéb rendezvények szerepelnek a programjaik között.

Szentes Dezső, a falu polgármestere azt mondta, hogy már igencsak szükségessé vált az épület belső és külső festése, valamint a nyílászárók felújítása, újrafestése. Ennek megvalósítására pályázatot nyújtottak be, s az elnyert összeg 6 millió 323 ezer forintot tesz ki. Ehhez a helyi önkormányzat további 1 millió 260 ezer forintot biztosított. Az önkormányzat három árajánlatot kért a munkálatokra, s a legkedvezőbbet egy helyi egyéni vállalkozó nyújtotta be, 5,6 millió forint összeggel. A felújítási munkálatok elkezdődtek, és a szerződés szerint ez év december 15-ig be is fejeződnek.

A külső falak festése és a nyílászárók felújítása mellett a belső terek is megújulnak
Fotó: NMH / Sz. F

A faluvezető hozzátette, hogy a fennmaradó összegből műszaki berendezést vásárolnak a klubhelyiség számára, valamint korszerűsítik a nagyterem világítását, s a teremben a falak védésére egy méter magas lábazatot alakítanak ki a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában