koronavírus

2020.11.06. 13:45

Karanténban a városvezetők: ki irányítja Salgótarjánt a veszélyhelyzetben?

Szerdán újra életbe lépett a veszélyhelyzet.

Gerhát Karina

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Ilyenkor – miként tavasszal is történt – a képviselő-testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, nem tartanak közgyűléseket. Salgótarjánban azonban éppen a veszélyhelyzet kihirdetése előtt tette közzé a város vezetője, hogy koronavírus-fertőzött.

Fekete Zsolt portálunk megkeresésére elmondta: nincsenek tünetei, köszöni, jól van. Számára a karantén addig tart, amíg nem kapja meg a feloldó határozatot, a főszabály szerint a teszttől számított 10 napig, esetében vasárnapig. Azon kérdésünkre, hogy otthonából hogyan tudja ellátni a veszélyhelyzet idejére jelentősen kibővült feladatköreit, az felelte, a mai világban ez könnyen megoldható a telefon és az internet segítségével.

– Munkatársaimmal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Általános és első számú helyettesem, dr. Huszár Máté alpolgármester is házi karanténban van, ezért jelenleg dr. Dániel Zoltán alpolgármester az aláíró. A várost érintő aktuális ügyekben folyamatos az egyeztetés a közgyűlés tagjaival. Elsősorban jelenleg ismét a járvánnyal kapcsolatos elővigyázatossági intézkedésekről tárgyalunk azért, hogy döntéseinkkel a leginkább óvhassuk a salgótarjániakat. A legutóbbi közgyűlésen született döntés értelmében a turisztikai szervezetátalakítást dolgozzuk ki – tudtuk meg a városvezetőtől.

Megkérdeztük, tervezi-e, hogy Csach Gábor balassagyarmati polgármesterhez hasonlóan, napi rendszerességgel tájékoztatja a salgótarjániakat a járványhelyzetről. Fekete Zsolt úgy reagált: tavasszal és most, a második hullám idején is szerették volna napi rendszerességgel informálni a lakosságot, azonban – mint fogalmazott – a Népegészségügyi Főosztály nem szolgáltat adatokat a pontos és hiteles tájékoztatáshoz.

Megtudtuk továbbá, hogy Fekete Zsolt és dr. Huszár Máté mellett Pataki Csaba alpolgármester tesztje is pozitív lett.

Jutalomban részesülnek

– Az önkormányzat berkein belül kiemelt feladat hárul a szociális munkásokra, akik fáradhatatlanul segítenek a házi segítségnyújtásban – jelentette be közösségi oldalán Fekete Zsolt. Hozzátette: – Ők azok, akik a legtöbbet tették a veszélyhelyzet idején az önkormányzat intézményrendszerében azért, hogy segítség a salgótarjáni lakosok mindennapjait. Az érintett dolgozók jutalomban részesülnek, amelyet az önkormányzat finanszíroz. Bízom abban, hogy a környező falvak képviselő-testületei is megfontolják ezt a lépést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában