palóc tradíciók

2020.11.21. 15:54

Éltetik a palóc hagyományokat a bátonyterenyei iskolában

A veszélyhelyzet miatt elrendelt digitális oktatás bevezetésével – sok más középiskolához hasonlóan – a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában sem szól a csengő, a tantermek is elcsendesültek.

P. K

A hagyományos sütés-főzést meg tudták tartani

Forrás: NMH

Mielőtt azonban a koronavírus-járvány felülírta volna az intézmény terveit, már nekiláttak a többéves hagyományra visszanyúló, palóc tematikájú hét előkészületeinek.

Bár a november elején elindított programsorozat teljes lebonyolítását a pandémia megakadályozta, ám a digitális átállás előtt még sikerült pár szórakoztató elemet megvalósítani a fiatalokkal. Soósné Lehoczki Beáta, Maruzs Orsolya és Jancsura Ildikó tanárnők vezetésével többek között rendhagyó órákat tartottak a palóc nyelvjárás, a konyha és a néprajz témakörében, de palóc népmesék bemutatásával készítették elő a magyar nyelv napját is.

A hagyományos sütés-főzést meg tudták tartani
Fotó: NMH

Emellett gazdag kiállítási anyagot sikerült összegyűjteni, amelyből palócsarkot alakítottak ki. A táncházat idén nem, a hagyományos sütés-főzést azonban még életre hívták az egészségügyi szabályok betartása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában