Fejlesztés

2020.10.07. 18:35

Sikeres pályázatokból történtek fejlesztések Rimócon

A településen a sikeres pályázatoknak köszönhetően, többek között a kultúrház is megújult és a kátyús utakat is kijavítják.

Sz. F

Szabó Vilmos, a település polgármestere

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F

– Nagyrészt sikeres pályázatunknak köszönhetően több mindent sikerült megvalósítanunk az elmúlt időszakban. Természetesen jó néhány feladat előttünk áll még, amelyeket csak pályázati pénzből tudunk megoldani, mert az önkormányzatnak minimális a bevétele – mondta Szabó Vilmos polgármester.

Korábban a kultúrházat bővítették ki egy pályázatnak köszönhetően, s ott kapott helyet a helyi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér. Az épület régi részén beázott a tető, ezért szükségessé vált a felújítás, amelynek megvalósítására 10 millió forintot nyert az önkormányzat. A munkálatok októberben befejeződnek.

A községben több belterületi utca kátyús. Most két út korszerűsítésére 30 millió forintot nyert az önkormányzat. Szabó Vilmos polgármester azt mondta, hogy megvan a kivitelező, a munkálatok még az ősz folyamán elkezdődnek és be is fejeződnek.

A temető kerítésének kijavítására ötmillió forint pályázati pénz áll a rendelkezésükre. A tervek szerint Mindenszentekre elkészülnek a munkával.

Szabó Vilmos, a település polgármestere
Fotó: Sz. F / NMH

A községben két vendégház működik, a 20 férőhelyes Tízpengős és a Piroscsizmás, ahol 10 személyt tudnak elszállásolni. Utóbbi fejlesztésére, korszerűsítésére, komfortok javítására négymillió forintot nyertek el. A külterületi utak karbantartására erő- és munkagépeket szereztek be ugyancsak pályázati pénzből. A sportcsarnok mellett a belügyminisztérium 50 millió forintos támogatásával elkészült a rekortánborítású pálya. A falu központjában tavasszal átadták a Palóc termékek boltját, ahol főleg helyi termékeket árulnak.

A polgármester hozzátette: a Közútkezelő Kht. jóvoltából felújították a Rimóc és Hollókő közti kerékpárutat. A Szécsény és Térsége Humán Szolgáltató Központ nyolcmillió forintot fordított a Jelenlétház felújítására, korszerűsítésére, akadálymentesítésére. Szabó Vilmos elmondta, hogy szükségessé vált a helyi óvoda felújítása is, amelynek megvalósítására pályázatot nyújtottak be.

Ugyancsak pályáznak a pékségük fejlesztésére, új épületbe történő áthelyezésére. Az önkormányzat szep­tember 1-jén átvette a falu 250 adagos konyháját, most már az önkormányzat tulajdonában lévő társaság üzemelteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában