egészségmegőrzés

2020.10.06. 16:47

Az egészségmegőrzés fontosságára helyezték a hangsúlyt Becskén

Az elmúlt hetekben több rendezvényt is tartottak a Cserhát dombhajlatában elterülő településen az egészségmegőrzés, a mentálhigiénia és az ismeretterjesztés jegyében.

H. H

Szemészeti szűrést is végeztek, a hályogbetegségek veszélyeire hívták fel a figyelmet

Forrás: Pixabay

Fotó: Illusztráció

Először egész napos egészségnapon frissülhetett fel a község lakossága, akikhez több környékbeli is csatlakozott. A programok sorában volt szemészeti szűrés, amelyen például a zöld és szürke hályog veszélyeire, illetve a látásvizsgálat fontosságára, a megfelelő dioptriájú szemüveg használatára is felhívták a figyelmet.

Aki vette a bátorságot, egész testet átmozgató, kedvcsináló fitneszgyakorlatokat végezhetett. A délután folyamán a lelki betegségek kerültek előtérbe, elsősorban a megelőzés tekintetében, de természetesen szó esett az elhatalmasodó bajok esetén történő kezelési módszerekről.

Szemészeti szűrést is végeztek, a hályogbetegségek veszélyeire hívták fel a figyelmet
Fotó: Illusztráció / Pixabay

A következő alkalommal a mentálhigiéniáé lett a főszerep. A szakértőkkel folytatott egyéni beszélgetések során felszínre törtek mindazok a gondok és problémák, amelyek e témakörre jellemzőek: a kiüresedő életmód, amikor az ember nem tudja az idejét hasznos dolgokkal eltölteni, és sajnálatos következménye esetleg a depresszió és az alkoholizmus. Ez esetben lényeges a kiegyensúlyozottság, a családon belüli türelem és megértés, ami a lelki egészség alapkövetelménye – ezt hangsúlyozták a szakemberek.

A sorozatot különleges szarvasbőgéstúra zárta a faluközeli erdőkben, ahol szerencsés módon a vezető vadász hozzáértésének köszönhetően már rögtön az elején felcsendült az érdeklődők előtt a bika nászra hívó szava.

Az eseményeket az Összefogás a helyben maradókért, az egészségesebb jövőért című pályázat keretében rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában