korszerűsítés

2020.09.30. 18:54

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított zabari óvodát

Két projektet zártak le szerdán ünnepélyes keretek között a településen. Az egyik az óvoda épületének hivatalos átadása volt.

V. E.

A nemzeti színű szalag átvágásának pillanata

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Az intézményt a Magyar Falu Programban elnyert pályázat segítségével, közel 30 millió forintos támogatásból tudták felújítani.

– A szakemberek lecserélték a tetőcserepeket, megerősítették a födémet és a padlásteret. A törvényben meghatározott feltételeknek eleget tudunk tenni azzal, hogy egy átépítés után kibővítettük az intézmény csoportszobáját. A korszerűsítésnek hála az épület akadálymentesítésen is átesett, valamint a vizesblokkok kialakítása is megtörtént. Emellett a beruházás keretében egy modern kondenzációs kazánra cserélhettük a régi fűtőberendezésünket – ismertette a megvalósult korszerűsítések sorát Ferencz Nándor Lajos polgármester, aki emellett kitért arra is, hogy jövőre az óvoda udvarát szeretnék felújítani.

A nemzeti színű szalag átvágásának pillanata
Fotó: L. B. / NMH

Ezt követően dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: szerencsére a medvesaljai kistérségben található településeken több fejlesztést is sikerült kivitelezni a közelmúltban.

– Külön öröm a számomra, hogy Zabarban most egy oktatási-nevelési intézményt adhatunk át. Egy ilyen fejlesztés a jövőről szól és véleményem szerint nincs ennél fontosabb egy közösség számára – mondta dr. Becsó Károly, aki további támogatásáról is biztosította a település polgármesterét.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt Becsó Zsolt országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

– E település lakói szeretnek itt élni, és szeretnék, hogy ezt minél komfortosabb körülmények között tehessék meg. A kormányzat határozott szándéka, hogy támogassa a vidék Magyarországának fejlődését. Nekünk pedig kötelességünk, hogy ehhez hozzájáruljunk – hangsúlyozta Becsó Zsolt.

Az óvoda épülete után a rendezvény zárásaként a Magyar Falu Program kiírása segítségével beszerzett rézsűkaszát is átadták ünnepélyes keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában