Magyargéc

2020.08.01. 10:41

Orvosi rendelő épül és szociális bolt is nyílik Magyargécben

A magyargéci önkormányzatnak több nagyobb beruházása is folyamatban van.

Szenográdi Ferenc

Velki Róbert polgármester az ácsok munkáját mutatja

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

– A Magyar Falu Program keretében 85 millió forintot nyertünk az orvosi rendelő építésére. A munka olyan stádiumban van, hogy az épületet rövid időn belül átadjuk rendeltetésének – mondta Velki Róbert, Magyargéc polgármestere, majd hozzátette:

– Az idősek nappali ellátását biztosító épület felújítására 100 millió forintot kaptunk az európai uniós keretből. A pénz kevésnek bizonyult, ezért önkormányzati keretből hárommillió forintért új tervet készítettünk. Kiderült, hogy a rendelkezésünkre álló összeg még az így áttervezett épület megvalósítására sem elég. Szerencsére magyar forrásból plusz 15 millió forintot biztosítottak, s így a kivitelezést meg tudjuk valósítani. Az ácsok már a tetőszerkezeten dolgoznak, a kőművesek a belső munkálatokat végzik. A 240 négyzetméteres területen az idősek nappali ellátása mellett helyet kap majd a falugondnoki szolgálat, s ott lesz a házi gondozók segítő központja, valamint szociális étkeztetés is.

Velki Róbert polgármester az ácsok munkáját mutatja
Fotó: Sz.F. / NMH

A Szécsény és Térsége Humán Szolgáltató Intézmény Társulat most nyolcmillió forint értékben újítja fel az üzemeltetésében lévő Jelenlét házat. A társtelepülés községben, Kisgécen az Ady Endre út felújítására nyújtottak be pályázatot, Magyargécben 30 millió forint értékben újult meg a Kossuth utca burkolata.

Velki Róbert polgármester elmondta, azon vannak, hogy a közmunkások értéket hozzanak létre, gyarapítsák a falu vagyonát, s érezzék munkájuk fontosságát. Az önkormányzat által megvásárolt ingatlanban szociális boltot nyitnak majd, most közmunkások újítják fel az épületet. A polgármester azt mondta, elsősorban azokat a termékeket forgalmazzák majd itt, amelyeket közfoglalkoztatásban megtermeltek, de kaphatók lesznek varrodájukban készült munkák és az asztalosműhelyben készült tárgyak is. Az önkormányzat az elmúlt években öt ingatlant vásárolt és újított fel a közmunka keretében, ezek között van az említett Szociális bolt, az önkormányzat mellett lévő varroda, a közmunkások főhadiszállása, a vendégház és az Értéktár Bizottság épülete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában