újra fizetni kell

2020.07.01. 13:14

Véget ér az ingyenes parkolás Salgótarjánban is

Veres Edina

Salgótarján belvárosa. Minden hely foglalt a parkolóban

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Csütörtöktől vége az ingyenes parkolási lehetőségnek a megyeszékhelyen is. Fekete Zoltán, a VGÜ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója portálunk kérdésére elmondta: július 2-től újra jegyet kell váltania azoknak a sofőröknek, akik közterületen kívánják leparkolni autójukat.

– A kormányrendelet szerint az ingyenes parkolási lehetőség határideje július 1-je, így ezt követően nincs átmenet, illetve türelmi idő. Bízunk benne, hogy a polgárok fegyelmezetten viszonyulnak majd az általánosnak mondható helyzet visszatéréséhez, mert ellenkező esetben nem maradnak el a szankciók. A veszélyhelyzet már június 18-án megszűnt, így szerintem a kormány jócskán adott haladékot az autósoknak.

Salgótarján belvárosa. Minden hely foglalt a parkolóban
Fotó: H. M. / NMH

Fekete Zoltán hozzátette: a veszélyhelyzetben bevezetett parkolási engedmény mintegy negyedévnyi kiesést okozott a megyeszékhelynek, amit a parkolójegyek csütörtöktől ismét kötelező megváltása kisebb mértékben, de ellensúlyoz majd. Az ügyvezető igazgató szerint a fizetős rendszerben nagyobb lehet egy férőhelyen a parkoló gépjárművek forgása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában